Rosévin och fisksoppa
Jag är helt slut, trött som en gnu och vill egentligen bara gå och sova. Men jag ska hålla ut lite, sen hade jag nog tänkt och Jaxa lite innan John Blund får hälsa på. Jaxa= Sons Of Anarchy, har snart betat av alla 6 säsonger. Men jag tycker nog att den blir sämre och sämre, lite för mycket blodigt våld. Men jag ska härda ut. Sen blir det nog att försöka titta på Orange is the new black, den säger alla som tittat på att den är jättebra, och skoj.
Idag har vi fortsatt i förrådet, eller vi och vi, det är mer M och hans far som hållit på i värmen och stretat. Nu är golvet isolerat och lagt, så nu kan vi börja med nästa etapp, men det får nog dröja en vecka eller två, Göteborg kommer emellan och sen kan det nog vara en bra idé och börja rensa lite och kasta all bråte man samlar på sig.
M:s far stannade kvar på middag, vi bjöd på fisksoppa. Ett recept jag har haft i över 25 år och är ett säkert kort, riktig god!
Receptet: 4 port
400 g vit fisk, gärna torsk
Idag har vi fortsatt i förrådet, eller vi och vi, det är mer M och hans far som hållit på i värmen och stretat. Nu är golvet isolerat och lagt, så nu kan vi börja med nästa etapp, men det får nog dröja en vecka eller två, Göteborg kommer emellan och sen kan det nog vara en bra idé och börja rensa lite och kasta all bråte man samlar på sig.
M:s far stannade kvar på middag, vi bjöd på fisksoppa. Ett recept jag har haft i över 25 år och är ett säkert kort, riktig god!
Receptet: 4 port
400 g vit fisk, gärna torsk
300 lax
½ purjo
½ gul lök
smör
1½ tsk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1½ tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2½ dl vitt vin (gärna torrt)
1½ fiskbuljongtärning
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 pkt saffran
3 hg skalade räkor
1 burk musslor (brukar skippa det eftersom det är oftast bara jag som tycker om det)
Skölj och strimla purjon, skala och hacka löken
smält smöret och lägg i löken, fräs ett par minuter tills löken är mjuk
Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök, salt, timjan och basilika. Fräs ihop.
Tillsätt vin och fiskbuljong och koka samman ett par minuter.
Tillsätt grädde, crème fraiche och vatten, rör ihop och häll i saffran och låt sjuda i 15 min.
Skär fisken i mindre bitar och sjud ca 7 min
Lägg i räkorna och musslorna och koka upp snabbt
Idag rev jag ner en morot med, lite matigare och gott.

Nu blir det ett (kanske två) glas rosé och lite slappande :)
Det här rosévinet är riktigt gott!
Det här rosévinet är riktigt gott!

