Päron smulpaj
Päron är lite svårt att hitta på saker med. Ofta ligger de kvar i fruktkorgen för ingen vill ha dem trots att de är jättegoda.
Jag hittade ett recept på en jättegod smulpaj med päron:
Jag hittade ett recept på en jättegod smulpaj med päron:
Smulpaj:
300 g tärnat smör
2 dl socker
5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
2 dl socker
5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
1 kg skalade, urkärnade, skivade päron
2 msk socker
1.5 tsk stötta kardemumma kärnor
2 msk socker
1.5 tsk stötta kardemumma kärnor
Till servering:
vaniljglass
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.
Blanda snabbt samman smöret med resten av ingredienserna till smuldegen, i matberedare, eller med hjälp av elvisp.
Lägg hälften av smuldegen i en pajform, 28 centimeter i diameter. Platta till den lite. Grädda i cirka 7 minuter.
Ta ut formen och fördela päronskivorna på de gräddade smulorna. Strö över socker och kardemumma.
Strö resten av smuldegen över fyllningen och grädda i cirka 25 minuter tills pajen är gyllenbrun.
Värm ugnen till 200 grader.
Blanda snabbt samman smöret med resten av ingredienserna till smuldegen, i matberedare, eller med hjälp av elvisp.
Lägg hälften av smuldegen i en pajform, 28 centimeter i diameter. Platta till den lite. Grädda i cirka 7 minuter.
Ta ut formen och fördela päronskivorna på de gräddade smulorna. Strö över socker och kardemumma.
Strö resten av smuldegen över fyllningen och grädda i cirka 25 minuter tills pajen är gyllenbrun.

