Semester

I fredags bar det iväg till Kos för en veckas semester. När jag bokade fanns det inte så många ställen kvar så det blev Grekland. Jag har inte varit där så det kunde bli spännande ändå. 
Lite naivt föreställde jag mig en liten fiskeby a’la den i Tsatsiki, Morsan och Polisen, ja ja jag vet,  väldigt naivt, upp dök ett gigantiskt hotellkomplex mitt ute i ingenting. Fantastiskt hotell med en sagolik infinitypool, helt magisk, 100 meter lång och gott om plats. Två jacuzzis  och olika djup. Personalen är supertrevliga och väldigt serviceminded. Maten och drinkarna var dock inte i samma nivå, jag försöker gå igenom drinkarna för att hitta någon som är god men det kommer nog bara att sluta med att jag kommer bli en fullfjädrad alkoholist 😱 
Vädret är suveränt och det är aldrig under 24 grader, inte ens på natten. 
(null)

(null) (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Serranolindad fläskfilé med kantarellpasta


Ingredienser
1 kg fläskfilé
2 msk smör
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, grovmald
8 st skinka, serrano
 
Pasta
1 l kantareller
1 st vitlöksklyftor
1 tsk salt
600 g tagliatelle
300 g sockerärter
2 dl lätt crème fraiche
1 krm peppar
 
1. Sätt ugnen på 225°. Putsa fläskfilén och skär den i 8 breda bitar. Bryn bitarna runt om i smöret. Krydda med salt och peppar.
2. Linda 1 skiva serranoskinka runt varje filébit och lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen, ca 15 min.
3. Ansa kantarellerna och skär dem eventuellt i mindre bitar. Stek dem i smöret i en stekpanna. Krydda med pressad vitlök och salt.
4. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt sockerärterna koka med pastan när ca 3 min återstår av koktiden. Låt pasta och sockerärter rinna av men spara 2 dl av kokvattnet.
5. Koka upp vattnet med lätt creme fraichen. Vänd i pasta, sockerärter och kantareller. Krydda med peppar.
6. Servera fläskfilén med kantarellpastan och tomatsallad.
 
 

Halloumitacos

Vad är det med halloumi, jag älskar den osten, den är lite seg, gummiaktig, lite för salt men ändå alldeles fantastisk. Så himla god! 
Hittade ett recept på halloumitacos i Elle Mat & Vin som såg riktigt gott ut. 
Jag har ändrat lite grann från det ursprungliga receptet.
 
Ingredienser 4 pers:
 
2 förp. halloumi
ca 12 små tortillabröd

1 st mango
5 st salladslök eller 1 rödlök
Lite inlagd jalapeño (finns i tacohyllan)
1 kruka koriander
1 förp. körsbärstomater
Salt och peppar
 
3 st avokado

Majonnäs
Sirachasås
 
Gör såhär:
Riv halloumin på ett rivjärn (grovt).
Stek sedan halloumin i en stekpanna med lite olja.
I början kletar osten ihop sig men efter ett tag börjar den bli krispig och delar sig igen.
Stek tills den är gyllene och knaprig.

Finhacka tomat, mango, lök, jalapeño och halva koriandern.
Blanda detta och pressa över 1/2 lime, salta och peppra.

Skiva avokadon.
Blanda majonnäsen med sirachasåsen till den styrkan du tycker känns bra.
Skiva limen, värm tortillabröden i mikro/ugn och servera.

MUMS!