Serranolindad fläskfilé med kantarellpasta


Ingredienser
1 kg fläskfilé
2 msk smör
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, grovmald
8 st skinka, serrano
 
Pasta
1 l kantareller
1 st vitlöksklyftor
1 tsk salt
600 g tagliatelle
300 g sockerärter
2 dl lätt crème fraiche
1 krm peppar
 
1. Sätt ugnen på 225°. Putsa fläskfilén och skär den i 8 breda bitar. Bryn bitarna runt om i smöret. Krydda med salt och peppar.
2. Linda 1 skiva serranoskinka runt varje filébit och lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen, ca 15 min.
3. Ansa kantarellerna och skär dem eventuellt i mindre bitar. Stek dem i smöret i en stekpanna. Krydda med pressad vitlök och salt.
4. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt sockerärterna koka med pastan när ca 3 min återstår av koktiden. Låt pasta och sockerärter rinna av men spara 2 dl av kokvattnet.
5. Koka upp vattnet med lätt creme fraichen. Vänd i pasta, sockerärter och kantareller. Krydda med peppar.
6. Servera fläskfilén med kantarellpastan och tomatsallad.
 
 

Halloumitacos

Vad är det med halloumi, jag älskar den osten, den är lite seg, gummiaktig, lite för salt men ändå alldeles fantastisk. Så himla god! 
Hittade ett recept på halloumitacos i Elle Mat & Vin som såg riktigt gott ut. 
Jag har ändrat lite grann från det ursprungliga receptet.
 
Ingredienser 4 pers:
 
2 förp. halloumi
ca 12 små tortillabröd

1 st mango
5 st salladslök eller 1 rödlök
Lite inlagd jalapeño (finns i tacohyllan)
1 kruka koriander
1 förp. körsbärstomater
Salt och peppar
 
3 st avokado

Majonnäs
Sirachasås
 
Gör såhär:
Riv halloumin på ett rivjärn (grovt).
Stek sedan halloumin i en stekpanna med lite olja.
I början kletar osten ihop sig men efter ett tag börjar den bli krispig och delar sig igen.
Stek tills den är gyllene och knaprig.

Finhacka tomat, mango, lök, jalapeño och halva koriandern.
Blanda detta och pressa över 1/2 lime, salta och peppra.

Skiva avokadon.
Blanda majonnäsen med sirachasåsen till den styrkan du tycker känns bra.
Skiva limen, värm tortillabröden i mikro/ugn och servera.

MUMS!

 
 
 

En kväll i augusti

Igår var vi hembjudna till min bror med fru på grillmiddag. Varmt som attans men det fläktade i deras trädgård och det blev en underbar kväll, jättetrevlig och väldigt gott. M hoppade studsmatta med Albin och jag spelade fotboll med honom. Ozzy var så nöjd med att gå runt i deras trädgård och nosa och Sune var helt galen och bara sprang och sprang.
 
Till första förrätt blev det mozarella med deras egna tomater och basilika, så himla gott.

Till andra förrätt blev det Mauro Scoccos asiatiska lax:
 
Ingredienser till 4 port:
200 g laxfilé
4 avokado
5 salladslök
½ dl japansk soya
1 msk wasabipasta
2 tsk sesamfrön
1 tsk pressad lime
2 msk olivolja
4 tsk pressad citron
2 msk olivolja
Salt
Peppar
Machésallad

Så här gör du:
Tartar: Tärna laxfilé i ½ cm stora bitar. Skala och tärna 2 avokados och skär salladslöken i tunna skivor. Blanda soya och wasabipastan i en skål.
Blanda lax, avokado, salladslök med 2/3 delar av wasabisoyan samt svarta sesamfrön och limesaft, smaka av med salt och peppar

Avokadomos: Mosa två skalade avokados tillsammans med olivolja och citronsaft, smaka av med salt och peppar.

Bygge: 4 cylindrar/mousse-ringar Olja Machésallad

Olja in cylindrarna. Ställ på tallrik, lägg ner avokadoröran (ca 1 cm) och platta till, gör likadant med övriga cylindrar. Fyll på med laxröran. Täck med folie och ställ in i kylen ca 20 minuter. Ta ut och ställ på varje tallrik, lyft cylindern, toppa med sesamfrön, garnera med resterande soya och machesallad. 

Brorsan hade valt att göra i små skålar.
 
Sen blev det grillad flankstek med halloumi och deras egna potatis.