Middagen idag

 
 
 
 
Middagen är på G, det blir Karibisk gryta, recept från boken "Slottsträdgården Ulriksdal":

1 färsk lite ananas eller en ½ stor
1 gul lök
½ dl grovhackade aprikoser
1 tsk lemoncurry eller vanlig curry och lite pressad citron
½ tsk chilipeppar (pulver)
olja till stekning
1 dl kikärter
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 tomater
1 banan
½ dl finhackad koriander
½ dl osaltade jordnötter
salt
 
Skär ananasen i stora tärningar, finhacka lök och aprikoserna grovt.
Fräs lök, curry och chilipulver i olja
Lägg ner ananasbitar, aprikoser och kikärter och låt dem fräsa med en stund.
Häll ner kokosmjölken och låt grytan koka någon minut.
Körna ur tomaterna och skör dem och bananen i bitar.
Hacka koriandern.
Blanda ner bananer, koriander, jordnötter och tomater precis före servering så att allt bara blir genomvarmt, smaka av och salta.
Servera med ris.

Jag bytte ut jordnötterna mot cashewnötter eftersom det var vad som fanns i skåpet hemma.

 
 



Nytt experiment

Fram med mixern ikväll med, i med:

Färska dadlar
Mandel
Chokladprotein
Cashewnötter 
Lite salt
Vanilj
Mangoyoghurt
Is

Och voilà, en ny god smoothie 😍 



Hälsoveckan fortsätter

Här testar vi hejvilt. Ikväll blev det en smoothie bestående av banan, mandel, kakaoprotein, jordnötssmör och kolsyrat vatten. Supergott, smakade smält chokladglass 😋