Det här ,med chiafrön, jag ger upp!

Ja jag vet att de är nyttiga, men goda? Har testat att ha i dem i smoothies och då känner man inte smaken och jag slipper känna konsistensen som är lite slemmig tycker jag. Nu hittade jag när jag googlade runt att någon hade gjort den här blandningen:

1 dl keso
1 dl turkisk yoghurt
1 mango i bit (jag tog även med hallon)
1 krm vaniljsocker
1 msk chiafrön
 
Blanda ihop allt och låt stå kallt över natten.

Ska testa det till frukost, en sista chans får de stackars fröna, annars ger jag upp! Eller finns det något annat gott man kan göra av dem?

 

Torsk med pesto och ugnsrostade grönsaker

Det här var riktigt gott och går snabbt som tusan att göra. Eller rättare sagt, går lätt att göra, det tar ju lite tid i ugnen.

600 g torskfilé
salt och svartpeppar och olivolja
250 g cocktailtomater (jag körde vanliga och klyftade dem)
2 rödlökar
vitlök
1 zucchini
1-2 röda paprikor
rucola

Sen tog jag färdig pesto, självklart kan man göra egen men jag var lat, rev lite extra parmesan i och blandade med citronsaft.

1. Skär zucchinin och paprika i bitar, dela tomaterna och klyfta rödlök och vitlök.
2. Blanda ihop allt med salt, svartpeppar och olivolja
3. Salta och peppra torsken och lägg i en ugnsform och täck över med grönsakerna.
4. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 min (jag fick ha den i 40 min) eller tills fisken flikar sig.
5. Mixa peston med riven parmesan och citronsaft.
6. Ta ur torsken ur ugnen och toppa med pesto och rucola.
 
Servera med kokt ris.
 
 

Ny spännande bekantskap

Upp och hoppa sa M imorse, en dusch och sen åkte vi först iväg till Täby C för M ville klippa sig, jag gick en tur till L'Oréals butik, de är så hjälpsamma och serviceminded.

Sen bar det iväg in till stan, Björn Frantzen har renoverat hela restaurangdelen på övre plan på NK och vi tänkte äta lunch där, tyvärr var det fullt i den så det blev Nordiska Kantinen istället, klassisk husmanskost. Det blev en spännande bekantskap.

Både M och jag valde Chevréost med kompott på röd quinoa- & spenat serveras med ugnsbakad rotselleri samt rödbetskräm & rostade hasselnötter.
Det var fantastiskt gott, vågar nog t.o.m säga att det var det godaste vegetariska jag har ätit. Rödbetskrämen var underbar.
 


Till middag testade vi att laga Filip Poons succérätt i Sveriges Mästerkock, Stekt fläskkarré med äppelmos och smörstekt potatis men både M och jag tyckte inte den var så fantastisk som de sa på tv:n. Visst var det gott men inget vi skulle laga igen.