Tomatsalsa med koriander och lime

Idag blev det nachos i ugn med tacoköttfärs och ost, lätt, går snabbt och så gott.
Hemmagjord guacamole och tomatsalsa serverades till. Salsan blev riktigt god, fräsch.
 
4 portioner
 
4 st tomater
2 st salladslökar
1 msk jalapenochili
1 msk färsk koriander
1st limefrukt, saften
1 msk olivolja
0,5 st vitlöksklyfta
salt och peppar
 
Så här gör du

Skär tomaterna i små bitar.
Finhacka salladslök, vitlök och jalapenos.
Blanda allt och smaksätt med salt och peppar.
 
 

Kinesisk biff med broccoli, böngroddar och rostade sesamfrön

Gårdagens middag blev riktigt gott. Jag hade köpt en bit flapsteak som var perfekt att woka, blev så mört och gott och en förhållandesvis billig köttdetalj. Lite fräscha grönsaker till det och en god sås blev pricken över i:et.
 
Du behöver
 
400 g biff eller rostbiff, skuren i strimlor
olja till stekning
250 g broccoli, skuren i små buketter
0,5 st gul lök, skivad
2 st vitlöksklyftor, tunt skivad
50 g böngroddar
0,5 st röd chili, tunt skivad
0,5 st grön chili, tunt skivad
1 st liten morot, tunt hyvlad på längden
4 st blad isbergssallad till servering
1 st msk rostade sesamfrön
färsk koriander
 
Sås
1 dl hoisinsås
2 msk kinesisk soja
2 msk risvinäger
1 msk sesamolja
 
Gör så här

Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen. Lägg isbergssalladen samt den hyvlade moroten i kallt vatten.
Stek köttet i olja på hög värme i ca en minut. Häll på såsen och låt koka ihop ytterligare en minut. Ställ åt sidan.
Stek grönsakerna i varm panna snabbt och smaka av med salt och peppar.
Lägg salladsbladen i botten på varje tallrik och lägg på grönsaker, kött och strö över sesamfrön och koriander.
Servera med ris eller nudlar
 
 

Laxsallad med bacon, krutonger och parmesandressing

Laxsallad med bacon, krutonger och parmesandressing.
2 personer

Du behöver:
6 skivor bacon
2 laxfiléer
2 skivor vitt bröd
1/2 huvud krispsallad
1/4 gurka
8 små röda eller gula tomater
salt och peppar

Dressing:
1 dl riven parmesanost
2 msk majonnäs
2 msk crème fraiche
en skvätt färskpressad citronsaft
salt och peppar

Gör så här:
Stek baconet krispigt i het stekpanna. Behåll baconfettet i stekpannan.
Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Skär brödskivorna till mindre krutonger och stek laxen ett par minuter per sida och brödet i samma panna som baconet.
Skölj alla grönsaker, skär gurkan i skivor och dela tomaterna.
Rör ihop dressingen och smaka av med salt och peppar.
Blanda grönsakerna med dressingen och toppa med bacon, lax och krutonger

 
 
.