Heja Måns

Vilken show han bjöd på, Måns Z, mumsmums. Fantastisk scenshow och hans streckgubbar är ett kanoninslag, låten klarar av att bjuda på ett tufft motstånd till jojk-Jon.
 
Bild lånad från SVT
 
 
 

Koreanska köttbullar

Idag testade vi på att göra Koreanska köttbullar till middag. Det smakade helt ok men trodde det skulle vara lite mer sting i smaken, de vara ganska "lama" men helt ok. Gjorde en sesammarinerad böngroddssallad till och serverade med ris.
 
700  g blandfärs
 ägg
0,5  dl vatten
0,5  dl ströbröd
2 klyftor vitlök, finrivna
0,5   liten lök, riven
1  msk japansk ljus soja
1  msk fisksås
0,5  msk rörsocker
nymald svartpeppar
rapsolja, att steka i
 
Vispa upp ägg med vatten. Tillsätt ströbröd och låt stå och svälla medan du förbereder de andra ingredienserna.

Blanda i soja, fisksås, rörsocker, vitlök och lök och riv över några varv med  svartpepparkvarnen.

Lägg i blandfärsen och blanda väl, gärna med händerna.

Rulla köttbullar till önskad storlek och stek i rapsolja på medelvärme till köttbullarna har fått fin färg runtom och är genomstekta.

 
 

Sista dagen

Sista dagen på jobbet, sorgligt? Ja på sätt och vis, jag kommer inte sakna arbetet men arbetskamrater och alla roliga stunder. Men det är mest skönt, ska fira på måndag morgon tänkte jag, sätta klockan på ringning och sen stänga av och somna om :D
Lite mer seriöst så tänkte jag att jag ska börja gymma lite igen, har inte blivit av något och nu tänkte jag ta tag i det nu när jag kommer ha lite mer tid, morgonpass är inte helt fel. Lämna Ozzy till dagmatte och sen gymma lite.


Middag ikväll blev något riktigt gott, jordärtskockssoppa och sen blev det en halv vanlig råbiff med tillbehör och en halv koreansk råbiff. Lite ost och stora räkor efteråt.
 

Har precis tittat på Let´s dance och vilket startfält det är i år, de är så duktiga och alla tar det på allvar. Mina favoriter är naturligtvis Stenmark, vilken man, en legend. Sen är det Marie Serneholt, Jonas Hallberg, vilken charmör, helt fabulous, och Jonas Björkman. Kommer bli spännande att följa den här säsongen.