Omelettdagar

Vi har lite ägg över sen påsken och Axel vill inte ha med sig så det har blivit omelett till middag hos oss.
Låter lite tråkigt men är ganska gott när man väl sitter ner och äter.
Första omeletten blev lite grönsaker och bacon. Den andra blev det här receptet:

2 port
 
Omelett
4 st ägg
3 tsk vatten
10 st aprikoser, torkade
0,5 tsk smör, eller margarin
40 gram chèvreost, mager
Sallad
50 gram mangoldskott, röd, eller babyspenat
0,5 st gurka
6 st valnötter
0,5 tsk balsamvinäger
1 tsk olivolja
salt
peppar
Tillagning
1. Skölj mangoldblad och gurka. Skala gurkan och skär den i korta stavar.
Krossa valnötterna i handen. Lägg mangoldblad, gurka och valnötter i en skål.
2. Blanda röd balsamvinäger och olivolja och häll över salladen, blanda allt och smaka av med salt och peppar.
3. Skär aprikoserna i bitar och bryn dem försiktigt i en stekpanna.
4. Vispa ihop ägg och vatten och smula ner chèvreosten,
häll allt i stekpannan och lyft försiktigt med en gaffel så att allt blir jämnt gräddad och
när omeletten stelnat till önskad konsistens.
5. Vik ihop den med en stekspade och servera genast med sallad.


I onsdags var vi ute och gick på stan, så det blev en sallad på Karla Café istället:

 
Igår gjorde vi den omeletten jag tyckte blev godast:
 
Omelett med basilika, getost och parmaskinka
 
Grundrecept för 1 omelett
6 ägg
2 msk vatten eller öl
4 krm salt
2 krm vitpeppar
2 msk smör/margarin eller olja

Fyllning
1 dl smulad getost
4 skivor parmaskinka
2 fintrimlad basilika
 
Vispa ihop omelettsmeten enligt grundreceptet.
Gör en grundomelett.
Strö över smulad getost, lägg på parmaskinka samt finstrimlad basilika.
Lyft ena kanten av omeletten med en stekspade och rulla eller vik ihop omeletten.
Servera med färska basilikablad.
 
 
 
 

Förrätt

I fredags så bestämde M helt och hållet vad vi skulle äta. Förrätten var jättegod så vi beslöt att göra en repris av den på lördagen när vi fick besök av Lotta och hennes Thomas.
 
Enkelt, gott och lite oväntade smaker. Gör att förbereda dessutom vilket alltid är ett stort plus.
 
Carpaccio Di Bresaola-Frutta
 
4 port
 
Parmesancreme
 
1 dl creme fraiche
1 dl philadelphiaost
60 g riven parmesanost
1 tsk rivet citronskal
salt, svartpeppar
 
Friterad Kapris
 
½ l rapsolja
1 dl kapris (använd de stora, de blir så fina när man friterad dem)
 
Carpaccio de Bresola
 
12 tunna skivor bresola
1 galiamelon
4-6 jordgubbar
basilikablad
olivolja
½ citron
 
Mixa ingredienserna till parmesancremen ill en slät creme i  en skål. smaksätt med salt och peppar. Lägg cremen i en soritspåse och lägg i kylen tills den ska serveras.
 
Hetta upp oljan till 170 grader i en kastrull. Fritera kaprisen riktigt krispig. Låt rinna av på hushållspapper.
 
Uppläggning:
 
Fördela bresolaskivorna på tallrikar. Spritsa parmesancreme och lägg lite fint tärnad melon och tunt skrivade jordgubbar. spritsa ytterligare parmesancreme, smula över friterad kapris och garnera med några basilikablad. Ringla över lite olivolja och pressa över lite citron.

 
 
Varmrätten blev Thaisallad, starkt men jättegott.
 
 
 
 
Livet är kort, var rädda om varandra <3
 
 
 

Lillskrutten och två restaurangtips

Idag var vi till veterinären och kastrerade Ozzy. Vi har tänkt på det i ett par år och nu insåg vi att nu är det dags. Det är så många hundar här i stan och han blir så stressad när tikarna löper. Så vi får se om det hjälper.
Han var lite medtagen när vi hämtade honom men piggare än jag trodde. Han hade charmat personalen eftersom han är så kelig och ville gosa, lillskrutten <3
Och plåstret han hade fått, hur sött var inte det?!?!
 
 

Här tittar han efter husse som är och köper pizza.
 
 
En av de bästa fördelarna med att flytta in till stan är alla goda pizzor man kan få tag i: Eller det kanske inte är så bra om man tänker efter? Hmmm...
Vi var och åt på Knut i helgen. Knut är en Norrländsk restaurang som ligger på Regeringsgatan. Mysig inredning och jättegod mat. Deras norrländska pizzor är fantastiskt goda. Jag och M delade på en till förrätt,
Kalix:Gratineras med schalottenlök och Västerbottenost. Toppas med Kalix löjrom, syrad grädde, rödlök och citronconfit
Till varmrätt tog jag: Ugnsgrillad vårkyckling serveras med primörsallad och toppad med friterade lökringar
M tog: Lammrostbiff med minirättika och vårlök serveras med rödvinbärsgelé och morotspuré
 
Väl värt ett besök!
 
 
 
Idag var vi på den nyöppnade pizzerian i Mood-Gallerian, 18|89. Guld och svart inredning, sammetssoffor och mässing utanför, jättefin inredning. Jag kan tycka det är lite löjligt när menyn är på engelska när man beställer pizza, svårt att få koll på all topping och jag blev verkligen överraskad när pizzan kom, jag hade inte sett att det skulle vara lingon (!) på pizzan, lite lätt chockad men det var jättegott, blev fräscht med den syrliga brytningen och de tunna fina skivorna av hjort och rödbeta. Verkligen udda kombination men så gott!
M valde mer traditionellt med parmaskinka och ricottaost
 
Min pizza: SWEDISH FOREST
crushed italian tomato sauce | västerbotten cheese | smoked deer oven roasted portobello | fresh parsil | crispy beetroot | lingonberries
 
M:s val: PISTACCHIO PARMA
extra virgin olive oil | date cream | or-di-latte mozzarella | parma ham | ricotta parmiggiano-reggiano | oven roasted pistacchios | baby spinach | balsamic reduction