Helgen som gick

Oj vilken hektisk helg, puh, sitter med svullna fötter och är ganska slut.

I fredags kom mamma och pappa från Flen och vi bjöd på Vichysoisse till middag med knaperstekt bacon och gräslök och kantarelltoast.
På lördagen behövde vi ta en tur till Täby Centrum för lite ärenden, blev lite nya kläder och en fin vinterkappa.

Efter det åkte vi till Ultriksdals Slottsträdgård och fikade. Härligt att gå runt i all grönska och titta på allt som växer.

Hem, bada lite och in till Vaxholm för att äta på Vaxholms Hotell och titta på fackelrodden och fyverkeri.

Idag blev det en tur till Djurgården och premiärbesök för pappa på Kaknästornet, spännande och titta på utsikten som var helt fantastisk.

Sen åkte vi till Rosendal och fikade, hann med en lägenhetsvisning på Långa gatan och en tur på Skansen innan vi åkte hem och satte igång att röja i köket, imorgon kommer snickarna för att åtgärda vattenskadan, så nu är det riktigt kaotiskt hemma med det mesta i vardagsrummet.


 
 
 
 


 

Söndag

Vilket väder det har varit den sista tiden och den här helgen har nog varit den bästa den här sommaren, helt otroligt, inte ett moln på himmlen.

I fredags så blev det lite plock till middag.


Lördagen så gjorde vi lite ärenden och helt plötsligt befann vi oss i stan och gick på Wienercaféet och fikade. Gott som alltid. Sen på kvällen bar det ut till Lotta på middag, jättegot, fläskfilé med olivsky. Mysigt i sommarkvällen även om det blev ganska kallt när solen försvann.


Idag åkte vi till Täby C eftersom M behövde klippa sig, sen kom brorsan, hans fru Mia och charmtrollet Albin.
Albin hittade M:s fiskesaker i förrådet så M tog fram fiskespöt och visade Albin hur man kastade och sen fick han se alla fiskeflugor som M och hans son Andreas gjort och Albin blev imponerad, framförallt av de små trollsländorna som är så fina.

 
 

Farligt

Vet inte hur bra det är att Ida är sjukskriven (för den brutna tån) och rastlös? Suget efter att baka tog överhanden och när vi kom hem från jobbet så har hon bakat två sorters kakor, en kaka och nu håller hon på att baka hallonsmuffins med smulpajscrunch på 😋 
Jag som lovat mig själv att inte äta sötsaker, men karaktären är lika med noll, chokladcookiesarna var makalöst goda 😍