Även det bästa tar slut

Idag var det Ozzys sista dag hos sin dagmatte Jenny och hennes tre fina Cocker Spaniel Elsa, Majken och Sally.
Jag hatar avsked, tycker det är så jobbigt och Ozzy har verkligen trivts hos Jenny. Han känner igen när vi svängt av och upp till hennes port och han har börjat skälla glatt då, ivrigt kollande om hon har kommit ner.
Jenny är så fantastisk med djur och Ozzy som älskar att ligga i knät har blivit bortskämd med det hos Jenny.
Kommer kännas konstigt att inte messa på morgonen att vi är på väg, se Jennys inte allt för pigga ansikte när hon kommer för att hämta honom.
Tack för allt Jenny, det har verkligen varit skönt att veta att Ozzy har varit i trygga händer under den här tiden.
 
Om man vill att någon som verkligen älskar hundar ska gå ut med din hund, tveka inte utan hör av dig till henne:
TasswalkingLady Vaxholm 

Bild snodd från Jennys facebooksida ;)

Nu bär det av mot nya äventyr, Ozzy ska få nya stolpar och husväggar att markera sitt revir och nya kvarter att promenera runt.

 
 



Turbulent månad

Oj, nästan en månad sen jag skrev, tiden går i ett rasande tempo nu.
 
Det har hänt mycket nu och det mesta har vänts upp och ner av ett beslut. Mycket som ska fixas, rensar för fullt hemma, slänger och försöker sälja så mycket som går. Kommer bli en nystart och det kommer bli så bra.
 
En liten sneakpeak, på fredag bär det av............
 
 
 

Lammytterfilé med getostgratäng

2 st lammytterfilé, ca 450 g
1 msk franska örter, torkade
1 st salt
vitlök
1 msk rapsolja
1 st svartpeppar
 

Gratäng
2 dl standardmjölk
2 dl grädde, valfri fetthalt
3 st bakpotatisar
250 gram chèvreost
 

Rosmarinsky
4 dl rött vin
1 msk fond, konc ox-
1 tsk råsocker
1 msk rosmarin, torkad
2 tsk vetemjöl
3 msk smör, mjukt
salt, svartpeppar
 

Till servering
300 gram haricots verts, lättkokta
 
1. Putsa lammfilén och krydda den. Låt stå och dra i 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Skala och skiva potatisen tunt. Varva den i en ugnsfast form med ett rejält lager smulad getost.
   Gratängen ska inte bli högre än 2–3 cm. Salta och peppra, häll på mjölk och grädde så potatisen täcks helt. Grädda i ugnen i ca 45 minuter.
4. Sjud under tiden vin, fond, socker och rosmarin till såsen i ca 30 minuter.
   Hetta samtidigt upp oljan i en panna och bryn köttet snabbt runt om. Lägg över i en ugnsfast form och stick in    en köttermometer.
5. Sätt in lammfilén i ugnen när gratängen har varit inne ungefär 20 minuter.
   Stek köttet tills termometern visar 51 grader (högre för ett mer genomstekt kött).
   Ta ut och låt vila 7–8 minuter under smörpapper innan det skivas.
6. Sila såsen. Mosa samman mjöl med 1 msk av smöret och klicka i.
   Sjud under vispning ett par minuter. Smaka av med salt och peppar strax före serveringen och vispa i resten av smöret.
7. Lägg upp på varma tallrikar, salta och peppra över köttskivorna och servera.