Vegetarisk lasagne, shoppingdag och Mors Dag

Vegetarisk lasagne med halloumi och spenat:

10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl balsamvinäger
1 msk grönsaksbuljongpulver
2 msk tomatpuré
2 msk oregano
1/2 msk timjan
600 g krossade tomater
2 dl vatten
200 g färsk spenat
1 dl färsk persilja
2 dl solroskärnor
salt & peppar
lasagneplattor
2 paket halloumi
100 g riven prästost
 
Finhacka purjolök och vitlök, stek mjuka i en klick smör på medelvärme. Tillsätt balsamvinäger, buljongpulver, tomatpuré, oregano och timjan. Låt allt steka på medelvärme ett par minuter. Tillsätt krossade tomater och vatten. Låt tomatsåsen koka i cirka 10 minuter utan lock. Tillsätt sedan spenat, hackad färsk persilja och solroskärnorna. Smaka av med salt och peppar
Skiva halloumi i tunna skivor. Varva tomatsås, lasagneplattor och halloumi i en ugnsfast form. Avsluta med ett lager tomatsås och riven prästost. Gratinera i cirka 25 minuter eller tills lasagnen fått fin färg och pastan är mjuk.
 

Hade en härlig dag idag, jag, M och Ozzy mötte upp Ida på stan och jag fick öppna min Morsdagpresent från henne och Axel, sånt fint set med armband, halsband och örhängen från Lily and Rose :) 
Sen gick vi runt i stan och shoppade lite, jag kom hem med ny parfym och en ny plånbok från Kate of Spade.
Vilken service vi fick på parfymavdelningen på NK, han var helt fantastisk och tog sig tid, lyssnade och visade vad han trodde jag ville ha efter min taffliga beskrivning "det ska lukta fräsch tvål, men inte vara Clean".  Så efter lite provdoftningar kom vi fram till Pradas nya parfym, Prada La Famme. Godis för doftsinnet.
Innan vi gick från NK så gjorde vi en egen variant av Magnumglass, så himla gott!
 
 
 
Kvällsprmenaden blev till Humlegården så Ozzy får springa lite fritt. Underbart med alla som hade picnic, gick på lina, grillade och roade sig.
 


Grattis lilla mamma på Mors Dag <3
 

 
 

Vietnamesisk nudelsallad

Vietnamesisk nudelsallad
4 port

200g risnudlar
1/2 gurka, skuret i tunna strimlor
2 morötter, skuret i tunna strimlor alt. grovt rivna
2 dl edamamebönor
500 g oskalade räkor alt. 400 g rökt tofu
1/3 salladshuvud, isbergsallad, grovt hackad
2 dl rostade cashewnötter, grovt hackade
3 salladslökar, tunt skivade
1 dl färsk koriander, grovt hackat
 
Dressing:
2 vitlöksklyftor, finhackade alt. rivna
4 cm ingefära, finhackade alt. riven
1 tsk sambal oelek
4 msk fisksås
2 msk pressad lime
4 msk vatten
2 msk muscovadosocker
 
Gör så här:
Rör ihop ingredienserna till dressingen och låt dra i minst 10 min.
Därefter tillagar du nudlarna enligt paketet. Skölj dem i kallt vatten. Skala räkorna. Hacka, skiva och riv de övriga ingredienserna. Blanda ihop räkor, nudlar, morötter, gurka, sallad, lök och bönor tillsammans med såsen. Toppa salladen med cashewnötter och strö över koriander. Du kan antigen servera salladen omgående eller låta den stå i kylen ett par timmar.

Jag hoppade över cashewnötterna eftersom Ida ska få det i matlådan och på hennes jobb får de inte ha nötter överhuvudtaget, så jag tog lite solrosfrön istället för att få lite textur.
 
 

Gott tillbehör

Jag tycker feta och vattenmelonsallad är så gott på sommaren men undra om inte det här är ett godare tillbehör, älskar salsor av olika slag och den här var jättegod:
 
Vattenmelonsallad med chili, lime och mynta
 
500 g vattenmelon
2 salladslökar
1 chili
1 kruka mynta
1 pressad lime
flingsalt
nymald svartpeppar
 
Skiva melonen och skär bort skalet. Skär melonen i tärningar (jag tog ca ½ cm)
Strimla salladslöken. Dela och kärna ur chilin och hacka den.
Blanda vattemelonen med chilin och salladslöken och bladen från myntan. Pressa i limen och smaka av med salt och peppar.