Tillökning i familjen

Nu har det gått en vecka sedan vi var och hämtade den ljuvligaste lilla valp, helt bedårande söt.
En liten chihuahua teacup och så liten. Det går inte att föreställa sig hur lite den är, alla blir chockade när de ser valpen i verkligenheten för litenheten görs sig inte riktigt på bild.
Han är så go, så charmig och totalt orädd. Svart med beigea inslag och i pannan har han en liten virvel som ser ut som en tuppkam, så coolt. Finner sig med alla personer och är trygg och lekfull.
Vi döpte honom till Sune efter vi hade spånat ett tag, det var Carl som kom på det. Jag var inne på Diezel, det tyckte jag var fint men han var ingen tuff krabat, bara supersöt. Dio var också på förslag men när han kom hem så passade Sune bäst på honom.
Funkar över förväntan med Ozzy, han tycker att Sune är lite närgången, speciellt i början men nu kan de t.o.m sova bredvid varandra och leka på gräsmattan när vi är ute. Fast lilla Sune har tagit över Ozzys hundsäng så Ozzy ligger hellre på mattan eller på en filt bredvid och sover.

Åhhh så mycket kärlek det är i den lilla kroppen <3
 
Bild från uppfödaren
 
 
 
 

Födelsedagsfirande

Mamma fyllde år i början på juni och ville åka båt i skärgården och fira. Det blev en resa med med den fina båten Blidösund. Vi skulle äta men hade mellansittningen så vi satte oss ute och njöt av utsikten. 
Dock blev vi vittne till branden i Nacka, vi såg hur det rök och flammorna som steg mot skyn, riktigt otäckt.
 
Sen gick turen förbi bl.a Vaxholm, Ljusterö, och Norrsundet. Där hoppade vi av och tog en annan skärgårdsbåt tillbaka. 

Vi åt middag i deras lilla matsal som var väldigt charmig och mysig. Jag och Ida tog silltallrik och M, mamma och pappa tog ångbåtsbiff. En riktigt härlig kväll hade vi. 
 
 
 
Grattis lilla mamma
 
 
 
 

Smarrig kycklingpaj

Deg
3 dl vetemjöl
150 smör
2 msk kallt vatten

Fyllning
3–4 kycklingfiléer
1 tsk paprikapulver
salt, peppar
2 msk smör
140 g tärnat bacon
1 rödlök
150 g fetaost
15 halverade cocktailtomater

Äggstanning
4 ägg
3 dl grädde
2 msk konc kalvfond
3 msk finhackad basilika
11/2 dl riven lagrad ost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnering
basilika

Sätt ungen på 225  grader


1. Deg: Blanda mjöl och smör, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta samman till en degboll. Svep in degen i plast, lägg kallt i ca 10 min. Tryck eller kavla ut degen. Lägg den i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.

2. Fyllning: Putsa kycklingfiléerna och krydda dem med paprikapulver, salt och peppar runtom. Strimla filéerna. Bryn dem i smör i stekpanna. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Skala och finhacka löken. Fräs den blank och smidig utan att den tar färg. Dela fetaosten i tärningar.

3. Äggstanning: Vispa ihop ingredienserna och fördela hälften av äggstanningen i pajskalet. Lägg i fetaost, tomathalvor och kycklingröran i pajskalet.

4. Häll över resterande äggstanning, peta med en gaffel så att äggstanningen rinner ner. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 min eller tills pajen har stannat helt och fått fin färg. Garnera med basilika.