Honungs- och hoisinglaserade revben

Du behöver:
 
1,2 kg revben, skurna i bitar
1-2 dl vatten
salt och svartpeppar
 
Glaze
1 dl oystersauce
i dl hoisinsås
½ dl flytande honung
1 msk ingefära, riven
4 klyftor vitlök, pressade
1 msk sesamolja
2 tsk balsamvinäger
1 msk gochujang eller sambal oelek
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 125 grader.
Lägg revbenen i en form eller djup plåt. Salta och peppra. Häll 1-2 dl vatten i botten och täck helt runt om med aluminumfolie.
Ångan som bildas ska stanna kvar under folien. Förkoka i 1,5 timme.
Blanda samman alla ingredienserna till glazen.
Ta ut revbenen ur ugnen efter 1,5 timme och höj temperaturen till 225 grader.
Ta bort folie, häll av vätskan och pensla på glaze.
Sätt tillbaka i ugnen och låt glazen sätta sig.
Ytan ska bubbla och bli både krispig och klibbig, då är de som bäst. Detta tar ca 20 minuter.