Jordgubb och mangosalsa

Perfekt till lite grillat kött, till tacos eller kyckling.
 
Jordgubb och mangosalsa med chili och mynta

250 g jordgubbar
1 mogen mango (eller 250 g fryst, tärnad)
1 msk råsocker
1 lime
1-2 gröna chilifrukter efter smak
2 msk strimlad mynta
1/2 dl olivolja
Salt

Snoppa och rensa jordgubbarna, skär dem i skivor eller bitar.
Kärna ur och tärna mangon. Blanda bär och frukt med socker, skal och saft av limen, urkärnad finhackad chili och finhackad ingefära.
Rör ner olivoljan. Tillsätt mynta och smaka av med salt. Låt gärna stå och samla smak i kylen någon timme.
 
 

Underbart väder, födelsedagsfirande och lägenhetsköp

Vilket väder vi hade i helgen, helt fantastiskt, och långledig dessutom, inte ofta den kombon inträffar.
 
I onsdag jobbade jag halvdag och efter jobbet så möttes jag och M upp vid Tekniska Högskolan och gick sakta hemåt, stannade i Humlegården och tog ett glas rosé och ett glas öl, satt och tittade på allt folk i parken och bara njöt av vädret. Så härligt när det är sol och varmt. Senare på kvällen testade vi den kubanska restaurangen på Tegnérgatan, väldigt gott och lite annorlunda mat.
Innan dess mötte vi en man som skulle parkera bilen och frågade oss om vi visste parkeringsreglerna runt omkring. Vi började småprata lite och till slut så erbjöd M vår parkering i NK-garaget eftersom vi inte har någon bil där och platsen bara står tom. Han blev jätteglad och det visade sig att han bodde i Göteborg, men kom från Norrköping och hade arbetat på samma företag som mamma, och han kom ihåg henne. Vad är oddsen för det? Helt otroligt vad världen är liten ibland.

På lördagen så firade vi Axel, i dubbel bemärkelse. Dels att han fyllt 21 i veckan och dessutom köpt sin första lägenhet. Han var överlycklig och han och Erica planerade för fullt möblering och annat skoj. Så glad för hans skull, han har velat det här så länge och nu så är det äntligen på G. Blir inflytt om knappt en månad.
 
Tyvärr tog jag inga bilder på födelsedagsfirandet (så typiskt mig) men vi var 18 personer i vår lilla lägenhet men jag tycker det gick bra, man fick sätta sig där det fanns plats och alla fick rum trots allt.
Bjöd på lite marinerad fläskfilé, marinerad kycklingfilé, sashimi på lax med pnzudressing, potatis i ugn, jordgubbs och mangosalsa, feta och melonsallad och världens enklaste efterrätt. God men ändå lätt att göra och det går att förbereda, knappt några ingredienser alls.
 
4 port
 
2 äggulor
½ krm vaniljpulver
½ dl florsocker
rivet skal av 1 liten citron
2 dl smetana
½ liter jordgubbar eller färska bär
 
Gör så här:
Vispa ihop äggulor, vaniljpulver, florsocker och citronskal.
Tillsätt smetana och vispa det luftigt.
Fördela smetanafluffet i 4 portionsformar, ställ kallt.
Servera med jordgubbar eller färska bär.
 
 
Helgen i bilder
 
 
Kubanska restaurangen
 

lite bilder hemifrån
 
 
Tittade in i kyrkan som vi har som granne, Johanneskyrkan, en pampig byggnad.
 
 
 
 
 
Fick fina blommor av mina fina barn i morsdagspresent och ett set med produkter från Rituals <3
 
 
 
Ikväll blev det minihamburgare till middag, så himla goda med hemmagjord chutney. Jureskog, släng dig i väggen, det här är mycket godare!!
 
 
 
 

Intensiv helg

Härligt med lite värme och sol, äntligen skulle man till och med kunna säga. Vi har inte varit bortskämda med det i år. Haglat i maj, vad är det för dumheter? Men nu verkar det ha vänt. Fortfarande lite kyligt på nätterna, det märks när man har fönstret öppet.

I torsdags eftermiddag var det riktigt varmt, jag och M möttes vid Tekniska Högskolan  och tog en promenad hemåt. Satte oss vid en uteservering och minsann, blev det inte premiär för ett glas rosé i solen *stort like på det*


Efter det var M sugen på ölkorv så det blev Bierhaus i korsningen nedanför oss, ett sjabbigt hak men korvarna var goda :)


Sen var man inte så sugen att laga mat direkt så vi gick på Pong och åt, länge sedan jag åt sushi och blev glatt överraskad över att Pongs sushi smakade så gott och fint upplagt.
 
 
I fredags var det verkligen kanonväder, M hade bokat bord på Dramatenterassen på kvällen och vi tog ett glas på Berns innan vi gick dit.
 
 
Vilken fin utsikt det var från terassen, men trångt och kändes lite sådär att få bord intill baren där folk stod med drinkar över ens huvud och rökte samtidigt. Servitören var serviceminded och såg till att vi fick ett bättre bord.
Maten man hade på att välja var nästan bara kalla rätter. Fick intrycket att det skulle vara lätt att servera.
Vi valde att dela på en charkbricka och den var riktigt god. Fin utsikt men är nog mer ett ställe man tar en drink på och hänger i baren än att gå dit för matens skull.
 
 
I lördags var vi mest ute på stan och gick runt, köpte tonfisk tills söndagen när Axel och Erica kom på middag och vi gjorde tonfisksallad, recept hittar du HÄR
Köpte krukor till vardagsrummet och jag testade recept på marinerad kyckling och jordgubbs- och mangosalsa inför nästa helg.

Söndagen var vi ute på båttur med Gustafsberg VII, afternoon tea. Jättegott och trevligt.