Tips på matställe

 
Ett matställe som ligger i Vasastan, på Roslagsgatan är Sibiriens Soppkök som serverar till största delen soppor. Restaurangen är inte stor men serverar jättegoda och framförallt matiga soppor och helt klart värt ett besök. Runt lunch är det trångt och man bör vara ute i god tid.
M och jag gjorde ett besök där ikväll och jag tog Kaisoppa som bestod av kokosmjölk, fisksås, limeblad, ingefära, citrongräs och currypasta, serverades med nudlar, kyckling och färska champinjoner.
M tog Chorizosoppa som innehöll färsk spansk chorizo, lök, vitlök, surkål, potatis, basilika, vinäger, tomat och serverades med chilicréme.

 

Lördag

Det blev ingen barnpassning igår, lilleman blev magsjuk så vi får ta det en annan gång, lite snopet, både M och jag såg fram emot det, men det kommer fler chanser. Vi har planerat in ett biobesök framöver, ska kolla på Den gode dinosaurien, Albin älskar dinosaurier och vi har hört att den ska vara både rolig och bra, även för vuxna.

Vi åkte och tittad på MoS istället, Mall of Scandinavia, ett jätteshoppingcentrum som ligger i anslutning till Friends Arena. Var hur stort som helst och helt opersonligt. Täby Centrum är stort men MoS är gigantiskt men inget kul alls att gå i. Blev dock en ny grillpanna och en kokbok på bokrean. Sen åkte vi hem och handlade lite till kvällens middag:


Texas Fajitas:
 
300 g entrecote
1 burk majs (340 g)
olivolja
flingsalt
svartpeppar
2 avocado
4 salladslök
1 mild röd chili
I klyfta vitlök
1 kruka koriander
saft av ½ lime
2 dl gräddfil
140 g ädelost
4 stora mjuka tortillabröd
 
Gnid in köttskivorna i lite olivolja, peppra och salta. Häll av spadet från majsen och låt de torka på hushållspapper. Smaksätt med 2 msk olivolja, salt och peppar. Rosta majsen hårt i en het torr panna tills den får mörkbrun färg. Blanda den rostade majsen med tärnad avocado, tunt skivad salladslök, hackad chili, hackad koriander, finhackad vitlök, 2 msk olivolja, limesaft, flingsalt och peppar.
Grilla köttet i grillpanna och låt det vila i 5 minuter, grilla eller stek brödet hastigt så det blir varmt. Lägg en sked majssalsa på brödet med några tunna skivor kött, toppa med en klick gräddfil och skivad ädelost. Rulla ihop till en wrap och ät direkt.

 
 

Äntligen helg

Fredag och löning igår, eller jag fuskade lite, eftersom man är sin egen går det ju att betala ut lön lite tidigare, så jag gav mig själv lön redan i måndags, min chef tyckte jag var värd det ;)

Den här veckan har verkligen rasat iväg, oj vad fort den gått. Trött som en gnu nu och vill bara sova. Imorgon kommer brorsans lilla guldklimp Albin hit för att sova över, ska bli jättekul!

M var sugen på fisk idag, han hade ju redan frossat i kött på Hardrock Café till lunch, själv åt jag matlåda men det var gott iaf.

Vi testade ett nytt recept från SVT, Rosmarin & citrondoftande bakad torskrygg - allt i ett. Riktigt gott och framför allt lätt, helt klart värt att testa. Jag skulle nog salta fisken (kanske köpa lättrimmad torskrygg istället) och byta ut lite av citronen mot vitt vin, men det är en smaksak.
 
4 bitar torskrygg
800 g fast potatis
1 vitlök
4 st rosmaringkvistar
3 ekologiska citroner
2 st röda lökar, klyftade
500 g blandade grönsaker, gröna bönor, sparris, fänkål, morot, squash, paprika.
1 pkt coctailtomater
1 dl svarta oliver
70 g färsk spenat
smör, olivolja, salt och svartpeppar

Valfri topping, hackad malmö/mandel, soldater.
 

Så lagar du

 

Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skiva potatisen i cirka 0,5 cm skivor. Lägg i en långpanna med hela vitlöksklyftor (spara 2), en rosmarinkvist och två halverade citroner. Salta, peppra och ringla på olja. Ställ in i ugnen 15 minuter.

Mortla under tiden 1 rosmarinkvist med salt, peppar, två vitlöksklyftor och lite olja, gnid in blandningen i fisken. Ta ut långpannan, lägg i grönsaker och oliver, spara spenaten till efter gräddning, salta, peppra och rör om. Pressa en citron över allt.

Lägg ner fisken, klicka på smör, lägg i mandel eller salami och ställ tillbaka formen i ugnen, vrid ner värmen till 225 grader.

Baka tills fisken är klar, 10-15 minuter. Vänd ner spenat just innan servering. 

Tips: Har du en skvätt vitt vin över kan du ta i det också.

Tips: Smula över lite (eller mycket) fetaost innan servering.

 
Första bilden är innan rätten åkte in i ugnen.



Fredagsbukett, lite rosor i all sin enkelhet