Jamie's Italian

Ett spontanbesök på Jamie's Italian blev det ikväll eftersom vi fortfarande inte har något kök, men nu är det på G iallafall, en snickare har varit här och rivit köksgolvet och kommer nästa vecka för att lägga nytt och även i vardagsrummet, underbart.
M beställde en Royal Caprese Salad med ugnsnrostade tomater, buffelmozzarella, San Daniele prosciutto & basilika och jag beställde en Crab & Aavocado brushetta med färsk vit och brun krabba, krispigt fänkål, krossade avokado, yoghurt och chili, bägge två smakade jättegott

 

Till huvudrätt valde vi bägge två  Rib-Eye steak med blandad skogssvamp, pepprig sallad & funky pommes frites, tryffelsmör & toskanska tryffelspån

Hur gott som helst, verkligen. M var lite besviken eftersom köttet var genomstekt trots att han bett om medium men det var mört och gott ändå. Men tryffelsmöret? Hur gott var inte det, kommer vi göra hemma, kul att variera kryddsmöret och tryffelsmör har vi inte smakat tidigare.

 

Trots att vi läst så mycket negativt om restaurangen var vi båda glattt överaskade och det vi åt smakade riktigt gott, servicen kunde man inte klaga på, den enda som var negativt var ljudvolymen i restaurangen.

 

Hur har det gått?

Hur har det gått med vattenskadan i köket? Förstår att ni är jättenyfikna :)
INGENTING har hänt, Erlandsson Bygg är ett stort skämt, deras närvaro är lika med noll. De kom för 2½ vecka sedan för att riva det sista (det som de skulle rivit dag 1) och samtidgt sågade de av vår tv/datakabel som går i golvet, den var fullt synlig om man orkade ta bort skumplastduken man lägger under parketten, men det var tydligen överkurs, utan man sågar rätt av istället. Det är som om Kling och Klang var här i hantverksversion. Sågade gips så dammet yrde in i vardagsrummet och har inte ens med sig dammsugare eller skyffel, man häpnar över hur ett sådant företag beter sig.
Trygg-Hansa har varit och tittat på skadan eftersom de blev nyfikna eftersom vi har haft en del klagomål, samtidigt kom Ocab och fuktmätte och konstaterade att nu var det torrt, det har alltså självtorkat under tiden!!! Efter ytterligare en vecka gick utan att Erlandsson hörde av sig var vi tvugna att ta kontakt med Trygg-Hansa igen och påpeka att det sker ingenting fortfarande. Så imorgon kommer chefen på Erlandsson och en snickare (??) och tittar på det. Är så less på eländet!  7 veckor har gått och det här hade kunnat varit klart på 3. Under all kritik!


Förra helgen blev det klippkort på akuten, på en helg sprängde jag högkostnadsvallen, hade fruktansvärda smärtor i magen förra fredagen, till slut sa M att nu åker vi till akuten, jag protersterade i början för det skulle nog gå över ansåg jag men M stod på sig som tur var. Dålig levervärden och gallstensanfall var diagnosen så jag lades in på söndag kväll efter att mina levervärden inte blev bättre och det blev titthålsoperation på måndag. Lite stramt i såren (fyra hål på magen blev det och en gallblåsa mindre) var allt som kändes efteråt och jag skrevs ut på tisdagen och började jobba på onsdagen, var skönt att komma igång.

Idag har vi varit inne i stan och tittat på lite möbler, ska göra om i köket när det blir färdigt tänkte vi. Var och åt Egg Benedicte på Wienercafeet, var så gott, mums!


Hummus och fetaostsmörgås på Ulriksdals Trädgårdscafé

 
Var och hälsade på farmor förra helgen


Ostbricka i fredags


 Skaldjursfrossa

Idag tog vi bussen in, jag, M, Ida, Axel, Erica och Carl för att gå på Grand Hotells skaldjursbuffé. Har blivit ett par år i rad nu och förra året tog vi med barnen och de gillade det skarpt så vi tänkte i år att de kunde ta med sina flick/pojkvänner och vi hade en jättetrevlig brunch.
Fantastisk mat i alla olika former men med inslag av skaldjur/fisk i ett genomgående tema. Hummer, ostron, kräftor, räkor, musslor, scampi, sushi, tonfisk, lax, röror och ett fantastiskt dessertbord.

 
och hur söta kanelbullar?Bilder tagna av Axel Åhlander, Ida Åhalnder & Erica Wollschläger