Nästan nyttiga chokladbollar

Jag har experimenterat lite när det gäller "nyttiga" chokladbollar men inte lyckats riktigt förens idag.
Det här receptet var riktigt gott för att inte innehålla något vanligt socker eller smör.
Så gott med en liten boll till kaffet, och kom ihåg, är de små får man ta två, det är sen gammalt.

100 g dadlar (välj gärna ICAs Dadlar Soft EKO) de ska vara mjuka, annars får du blötlägga dem
½ dl havregryn
½ dl kokosflingor
3 msk kakao
2 msk solroskärnor
2 msk kokosolja
nya salt
½-1 tsk vaniljpulver
1½ msk kallt starkt kaffe
 
kokosflingor att rulla
 
 
Mixa ihop allt i en matberedare tills det är en jämn smet.
Rulla bollar och rulla dem sen i kokos. Kan förvaras i kylen ca 1 vecka.

 

Det blir inte alltid som man tänker sig

I torsdags så satte vi äntligen på vinterdäcken på svärfars bil. Det har ju inte varit så mycket snö så vi har känt att det varit lite onödigt men nu flyttar Ida och Carl nästa helg och ska låna bilen så då ansåg vi att det var dags.
M kom och hämtade mig efter jobbet och han hade redan bestämt sig vad vil skulle äta.
Det bar iväg mot söder och Paradiset. ÄNTLIGEN skulle det bli flatbread, åhhh vad vi såg fram emot det. 
Älskar flatbread och de som finns på Paradiset är sååå goda. Trodde vi ja...... 
Vi blev alldeles chockade när vi kom upp på övervåningen och de var borta, inga flatbread kvar.
Vilken besvikelse. Vad skulle vi äta nu då? Tänkte länge, är så svårt att komma på något vettigt när man är så inriktad på något.
M körde till Hornbergs Strand och Piren istället. Jag har velat äta där länge, har hört att det ska vara bra.

Ett ganska litet ställe på vintern (mycket platser utomhus på sommaren) men väldigt mysigt, bra och trevlig personal.
Vi beställde in:
 
Löjrom med smörstekt levainbröd, rödlök, smetana och citron
 
 
 
 
Enbärskryddad carpaccio på älg med svart trumpetsvamp, örtfärskost, västerbottensost, ginpicklade blåbär och svarta vinbär
 
 
Smörstekt rödingfilé med forellrom, krämbakat ägg, dillemulsion, rostat bovete, sotad lök och gulbetor serveras med örtslungad potatis
 
 
Råbiff blandad med tryffelmajonnäs toppad med hyvlad pecorino, örtsallad och friterad kapris serveras med tryffelmajonnäs och pommes frites
 
 

Var verkligen jättegott, tryffelkrämen till råbiffen var kanon.
Vi var så mätta och belåtna när vi åkte därifrån, ska absolut komma tillbaka till sommaren. 
Hornbergs Strand är verkligen mysigt med vattnet och alla restauranger.
 
 
 
 
 

Pane Fresco, Surfers och M:s födelsedag

För ett par veckor sedan fick Erica sin ena födelsedagspresent i efterskott, vi hade lovat henne ett restaurangbesök och Erica gillar pasta så vi gick på Pane Fresco. Det är alltid gott där men den här gången fick vi en trött servitör, lite snabb och duka av när någon ätit klart och seg med serveringen och när man pratade med honom.
Men maten var god, det är huvudsaken.

Jag och Axel beställde in Garganelli alla aldo, Strimlad oxfilé, chili, vitlök, konjak, grädde, rödvinssås, basilika & färska champinjoner. M tog pizza och Erica tog en klassisk Carbonara. Men tydligen blev det inga bilder på huvudrätterna men däremot på förrätterna.
Till förrätt tog jag Cozze ala pugliese, Vitvinsbräserade blåmusslor, tomatsås, chili, vitlök och rödlök. Erica tog Bruschetta con burrata, Rostat italienskt lantbröd med olivolja, karameliserade körsbärstomater, basilikakräm, balsamico och Axel och M tog Carpaccio Classico,Utbankad oxfilé med ruccola, hyvlad parmigiano, citron & olivolja.

 
När M fyllde år så var vi på Surfers som ligger i närheten där vi bor, jag har hört så mycket om dem och ville testa :)

Ett sånt mysigt ställe, serveringspersonalen var tipptopp, lyhörda och jättetrevliga, maten var väldigt god, men inget för den som har svårt för starka smaker. Vi tog 4 rätter var som vi delade på. Godast var Revbenspjäll med stjärnanis och kanel, Lyckobringande räkbollar med kycklingfärs, räkor, koriander och vitlök och Shiu Zhu biff Het buljong, sötpotatisnudlar, grön sichuanpeppar.
 
 
M:s födelsedag firades härhemma med lunch. Vi bjöd på Vichyssoisse med topping som man fick välja själv. Vi hade knaperstekt bacon, gräslök, löjrom, chips med dill, ostkuber, kräftstjärtar med smörgåskrasse och brödkrutonger. Det blev Nobeltårta till efterrätt.