Julen

Julen är över och nu har lugnet infunnit sig. Skönt att hetsen med klappar och mat är en svunnen tid och man har tid att slappna av lite.
Mamma och pappa kom till oss redan i fredags, jag jobbade bara ett par timmar, gjorde det mest nödvändigaste och sen tog jag ledigt. Åkte hem och sen tog M och jag bilen till Åkersberga för att hämta vårt fina vinställ som kommit, en snabbis förbi lägenheten på Resarö för att hämta klappstolarna, hämta paket i Vaxholm, hem till stan igen, då hade precis mamma och pappa kommit till lägenheten och pappa var på väg ut med Ozzy. Sen gick det i full fart, M och pappa packade upp den nya "lilla" tv:n (den täcker en hel vägg i vardagsrummet :O) Ida kom förbi och M och pappa skjutsade upp henne till Arlanda eftersom hon skulle fira julen i London hos hennes faster, åt middag sen stupade vi i säng.
Sen var det julafton, Axel och Erica kom förbi en sväng och vi bytte lite julklappar. Johan, Mia och lilla Albin kom senare och det blev julklappsutdelning, middag och sen gick Pokemontokiga Albin ut på monsterjakt på Sergels Torg på kvällen med M, Johan och pappa.


Lycklig kille :)
 
 
Pappa var tomte. Albin var som ett ljus, sa inget utan tackade fint, efter pappa hade gått ut så sa han lugnt "Det var farfar som var tomte" . Nääää sa vi "jo det var det", sen var det inte mer med det.
 
 
 
Dagen efter är nästan bäst med julmaten, när man dukar fram allt i plastburkarna, värmer Jansson, som alltid är godast dagen efter.
 
Sen på annandagen åkte mamma och pappa hem, de tog med sig Ozzy så nu är det tomt härhemma. Saknar hans små tassar och när han bökar omkring i sängen på natten.
 
Vi var lata, vi orkade inte äta mer julmat och gick på Berns och åt deras "julbord", deras sushi är så jättegod.
 
 
Ikväll har vi haft Ida och Carl på middag och även Carls mamma Carianne fäljde med, det var riktigt roligt att träffa henne och vi hade en trevlig kväll med klapputdelning, mat och prat. Det gör vi gärna om igen.
 
 

Dagarna bara rusar

Stoppa tiden ett tag, tiden bara springer och jag hinner inte med känns det som.
Flytta vara tuffare än vad jag trodde. En lägenhet som är från 1855 men ändå modernare än den som vi bodde i på Resarö. Den har gjort att alla möbler vi hade inte passar in. Allt som vi köpte nytt förra året efter vattenläckan känns helt fel nu. Så nu ändrar vi allt. Puhhhhh.......
Sålde köksbordet idag via blocket, tog inte många timmar. En ung kille som skulle flytta hemifrån om två veckor och hade kollat in bordet på Mio, då känns det bra, rätt köpare och han var jätteglad.
Vårt bord kommer på tisdag. Stolarna är också beställda, via Nordiska Hem, älskar service! Inga problem, vi visade vilka stolar vi ville ha och sen fick vi ett riktigt bra erbjudande tillbaka, kanon! Vi får se när de kommer, håller tummarna för att de kommer snart :)

Igår kom vitrinskåpet som vi beställde till Resarö men skjutit upp leveransen ett tag, så skönt att packa upp allt glas. Var meningen att jag skulle luncha med två av de som jag jobbade med på Otis, men feber och en förkylning satte stopp för det. Mådde riktig utuselt när jag vaknade och har stoppat i mig Ipren sen dess. Stopp i köksavloppet hade vi med, var tvungen att ringa spolbilen och den kom sent så vi orkade inte laga middag. Febrig och trött stapplade jag och M ned till Vigårda för lite middag. ÄLSKAR deras hamburgare, speciellt Bistro, med 5peppar, bacon, karamelliserad lök, gruyereost och tryffelost, mums! Vi satt t.o.m ute, 16 december, helt otroligt!
 
Idag kom mamma och pappa och tittade på lägenheten, de skulle ut och äta jullunch med Ida och Axel och hade tagit tåget upp från Flen, så smidigt, bara en timme och en promenad på 20 minuter så stod de utanför oss, otroligt!
 
 
 
 

Klädhängare

En av mina favoritbutiker är Newport när det gäller inredning, De har så mycket fint och jag går gärna en sväng och tittar när jag är på NK.
M hade beställt deras serveringsvagn till mig som en överraskning eftersom jag har dregglat efter den länge men när vi flyttat in så upptäckte vi att den skulle inte få plats, det skulle bli väldigt trångt och den skulle inte komma till sin rätta så vi avbeställde den. Istället tog vi en klädhängare som vi har tittat på men den passade inte in i gamla lägenheten, men nu är den perfekt, så himla fin. Det blev även ett passande skohorn (varför heter det skoHORN egentligen? Känns märkligt.)