Zucchinibiffar med kallrökt lax

 
 
Ingredienser
 
1 st zucchini, ca 500 g
1,5 tsk fiberhusk
50 gram parmesan, riven
1 st ägg
1 klyfta(or) vitlök, finhackad
0,5 st gul lök(ar), finhackad
1 knippa(en) dill, finhackad
salt
smör, till stekning
svartpeppar

Till servering
1 st rödlök(ar)
1 dl crème fraiche
4 st dillkvist(ar)
400 gram kallrökt lax
 
Tillagning
1. Skölj zucchini och riv den grovt. Salta lätt och låt stå i ca 10 minuter. Krama ur vätskan ur den rivna zucchinin och blanda med de övriga ingredienserna.
2. Låt stå 10 minuter till, så att fiberhusken hinner svälla. Stek små biffar i smör på medelvärme.
3. Servera med kallrökt lax, hackad rödlök, crème fraiche och dill.
 
Zucchinibiffarna är även väldigt goda kalla.
 
 
 
 
 

Sweet chilikyckling med krämig romansallad

Åt det här till middag ikväll. Gick fort att tillaga och var riktigt gott, sommarfräscht.
 
4 portioner

 500 g kycklingfiléer
 2 tsk olivolja
 1 tsk salt
 1 dl sweet chilisås

Romansallad:
 1 dl crème fraiche
 1 finhackad rödlök
 1 äpple i bitar
 120 g vindruvor i halvor
 0.5 grovt strimlad romansallad
 1 tsk pressad citron
 0.5 tsk salt
 0.5 tsk svartpeppar
 
 4 dl ris
 
Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
3. Klappa in kycklingfiléerna med olja och salt. Lägg dem i en ugnsform och täck med sweet chilisås. Stek kycklingen i ugnen cirka 20 minuter. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70º.
 
Romansallad
1. Blanda crème fraiche med rödlök, äpple, vindruvor, romansallad och citron. Salta och peppra.
2. Servera kycklingen med ris och den krämiga salladen.
 
 

Tillökning i familjen 2

Förra helgen tog vi en tur till Vaxholm för att hälsa på Axel och Ericas nya familjemedlem. Lilla Gibson är hemkommen från Malmö och efterlängtad. En liten "fralla" ochh gudomlig söt. 
Här är lite bilder, några har jag tagit själv och några har jag helt enkelt varit fräck och snott.