En fantastisk affär och minihamburgare till middag

Vilket väder det är, snö och slask, Ozzy vill inte alls gå ut, han tvärvände i dörren och det såg ut som om han undrade om det verkligen var nödvändigt att gå ut.

Vi startade morgonen med lite kaffe och tittade på engelska Masterchef. Sen fick M ett ryck och började planera för middagen, minihamburgare med plommonchutney och tryffelmajonnäs. Blev en tur in till Östermalmshallen för att handla det som behövdes.
På vägen hem kom jag på att jag sett en liten butik med olivolja på Sveavägen som jag ville besöka. Så vi styrde bilen dit och gick in. Butiken heter Oliviers & Co
Vilken butik, jag blev stormförtjust, massor med oljor, vinäger, keramik och pasta. Blev lite inköp, bland annat en fantastisk citronolivolja och vinäger med honung och ingefära.


En marmelad som passar bra till brieost


Och små tapasfat

Jättefina rosor blev det med
 

Sen satte vi igång att göra middagen, först bakade vi små hamburgebröd


Plommonchutney, vad god den blev och lätt att göra:

10 gula plommon (vi tog röda, fanns inga gula)
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
½ röd chili
1 msk smör
1½ dl råsocker
½ dl vatten
1 dl rött vin
1 stjärnanis
champagnevinäger
 
skiva lök, vitlök och chili och fräs i smör, blanda i råsocker och rör runt, blanda i vatten rött vin och stjärnanis och plommonen som är urkärnade och skurna i klyftor och låt allt koka i 30 minuter eller tills vätskan kokat bort. Smaka av med champagnevinäger.


Sen gjorde vi tryffelmajonäsen

1 dl majonnäs
½ msk hackad tryffel
100 g philadelphiaost
½ knippe finhackad gräslök

Blanda allt och smaka av med tryffelolja och svartpeppar.

Sen blev det hamburgarnas tur, nötfärs smaksatt med timjan och dijonsenap.



Fantastiskt gott! Kommer att göras om :)