Pannbiff med lök

Blev lite hederlig husmanskost till middag igår och vad slår pannbiff med lök? Inte mycket :)

Vi testade på att göra enligt Leif Mannerströms recept.
 
 
300 g nötfärs
300 g blandfärs
2 medelstora gula lökar
smör och olja till stekning
3 potatisar, kokta
1 dl gräddmjölk (0.5 dl mjölk, 0.5 dl grädde)
1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
1 msk kikkomansoja
Salt
peppar

2 stora gula lökar
smör till stekning
en nypa socker
 
Gör så här

1. Skala de medelstora lökarna.
2. Riv en av lökarna, den andra hackar du fint och bryner i smör.
3. Mosa potatisarna med en gaffel.
4. Blanda gräddmjölken, ägget, den rivna och den frästa löken, potatisen, ströbrödet och      vattnet i en bunke.
5. Ställ åt sidan och låt svälla en stund.
6. Blanda smeten med färsen, kalvfond och soja.
7. Salta och peppra och blanda noga ihop till en jämn smet.
    Provstek en bit för att smaka av kryddningen.
    Ställ smeten åt sidan.
8. Skala de stora lökarna och skär dem i tunna skivor.
    Stek dem gyllenbruna i smör, pudra över en nypa socker och ställ åt sidan.
9. Forma fyra stora pannbiffar och stek dem sakta i smör och lite olja tills de är knaprigt     gyllenbruna, 4–5 minuter på varje sida.
10. Fräs samtidigt löken en gång till och lägg den sedan i ett tjockt lager ovanpå den färdigstekta biffen.
 
Servera med kokt potatis, gärna pressgurka och lite skysås.