Galet goda hamburgare med pommes

Vi gjorde hemgjorda hamburgare med egengjorda pommes till allt enligt Björn Frantzens metod i hans fina kokbok Glöd. Det var en liten procedur, först skulle potatisen skäras i ½ cm långa stänger som skulle sköljas under rinnande vatten i en halvtimme. Sen skulle de förkokas i 6-7 minuter och sedan torkas för att läggas i frysen tills det var dags att fritera. Först förfriterade man tills de blev lätt gyllenbruna och sen fick de rinna av på hushållspapper. Sen friterade man dem tills man var nöjd och då var de äntligen klara. De blev jättegoda.
 
 
 
 
 

Lunchbestyr

Puh, pustar ut efter att ha lagat 6 matlådor som jag ska frysa in och ha med mig till jobbet. Blev 6 små port av Köttfärs med teriyakisås och nudlar och riktigt gott OCH nyttigt, ganska bra kombo.
 
Recept:

2 port
 
200 g nötfärs
1 hackad gul lök
1 fint tärnad morot
75 g champinjoner i bitar
1 dl teriyakisås + vatten
 
I port glasnudlar
 
1 tsk sesamfrön
 
Bryn färsen i lite smör. Tillsätt lök, morot och champinjoner och låt allt fräsa i 3-4 min. Häll på teriyakisåsen och koka upp. späd med vatten om du tycker såsen är för torr.
Koka nudlarna. Servera och toppa med sesamfrön.
 
 
 
 
 
 

Och himlen öppnade sig

 
 
 
Vad skönt det är när det börjar regna. Jag har aldrig haft några problem att det regnar, visst gnäller jag när jag ska gå till och från jobbet annars är det ganska skönt om det regnar av och till. Nu får det gärna vara varannandagsväder, det är perfekt till hösten för svampen, får gärna bli ett likadant svampår som det var häromåret.
Det är så kvavt så luften behövs verkligen rensas ut.