Eskilstuna Parken Zoo

I lördags var vi iväg till Eskilstuna Parken Zoo. Jag hade inga direkt förväntningar på den och dessutom tyckte jag det var dyrt, 300 kr för en biljett till en vuxen, lite magstarkt, men det skulle jag få äta upp.

Vi var ju hos mamma och pappa i Flen och min brorson skulle med, var för hans skull vi åkte. Trekvart tog resan vilket var lagomt. Parken var jättefin, rent och fräscht. Bra skyltat vi djuren och informationsskyltarna vid varje djur var informativa och de hade även små skyltar som barnen kunde titta/snurra på. Dessutom hade de en bra blandning av djur, massor som man aldrig hade sett eller hört talas om. De hade något de kallade för Lemurernas värld, där sprang lemurer fritt omkring och man fick klappa dem om det gick. Fantastiskt att få gå så nära dem.

Här kommer ett bildbonanza från dagen:

En liten kille, spänd av förväntan inför utflykten. Här leker M att han hittade en hand i Albins ficka vilket fick Albin att tjuta av skratt
 
 
 
 
Sandkatter var så söta
 
Surikaterna var coola
 


Syns inte så bra men vilket mäktigt djur och respektingivande, den svarta jaguaren
 

Herr Nilsson

Min favoritfågel, flamingon
 
 
 

Trött som attans

Oj, de senaste dagarna har verkligen bara flugit iväg.
I torsdags var jag och träffade en gammal arbetskollega, vi var och åt på Paolo Robertos restaurang Panefresco uppp på Åhléns. Passade bra tyckte jag, dels för Lotta inte hade ätit där och för att de hade pasta och pizza, inte så stark mat eftersom Lotta inte är så förtjust i det. Men vad händer? Lotta lyckas ändå beställa in Carbonara som är en ganska mild rätt egentligen, men i Panefrescos version har de chili i den, stackars henne. Det blev en halväten portion. Men till efterrätt festade vi till med crepes fyllda med mascarponecreme, vaniljglass och syrliga hallon, fantastiskt gott!


Var verkligen jättetrevligt att träffa Lotta igen och prata lite :)

Dagen efter så var det iväg till stan för att köpa råbiff till middag, ut till M:s pappa för att lämna Ozzy eftersom han skulle vara hundvakt under helgen. Vi skulle ner till mamma och pappa i Flen under helgen för att hjälpa till med Albin, inte för att det egentligen behövdes men vi ville och ett besök på Eskilstunaparken Zoo var inplanderad och där har varken jag eller M varit så det skulle bli skoj.
 

håller på att ladda upp alla bilder från Eskilstuna just nu så det får bli ett eget inlägg.

 

Crepes

M var sugen på crepes igår, så vi rotade vad vi hade i kylen och hittade en bit skinka och purjo.

Crepsen gjorde vi så här:

1 1/4 dl bovetemjöl
3 dl mjölk
2 st ägg
1 nypa salt
smör till stekning
 
Fyllning:

Skinka, tärnad
Purjolök, finstrimlad
1½ dl matlagningsgrädde
1 msk majsstärkelse
3 dl mjölk
salt och peppar
 
Stek crepsen.  Blanda majsstärkelsen med hälften av grädden, rör den slät. Rör ner resten av mjölken och låte koka lite försiktigt. Blanda i skinkan & purjon och lägg fyllningen på crepsen och rulla ihop. In i ugenen med lite ost oovanpå.
Smakade väldigt gott.