Kakann's - december 2019

Lilla Ego

I veckan var vi äntligen och åt på Lilla Ego, det är så svårt att få bord och vi hade tur för en månad sedan när vi tittade om det fanns något ledigt. Annars får man nästan vara uppe vid tolvslaget 3 månader innan man vill gå och boka ett bord, det är bara 45 platser att slåss om.
 Förväntningarna var skyhöga. Lokalen är liten och trång, det är rörigt men ändå intimt och familjärt. Åldrarna är blandat men mest ungt folk när vi är där.
Tom Sjörstedt möter oss, tar emot och visar oss bordet. Vi slår oss ner och tittar i menyn som är liten men innehåller mycket gott och stor variation. Stort plus är att alla rätter går att få helt vegetariska. Vi beställer in två olika förrätter och två olika varmrätter och delar. Så fantastiskt gott. Servicen är tipptopp vi går all in och beställer in varsin efterrätt och kaffe och delar.
 
Det blev även en kokbok signerad av hela personalen, en liten kul grej som vi gillar att ha som minne från en minnesvärd kväll.

Har du chansen att få ett bord så ta den!
Prisvärd mat som smakar himmelskt, suverän personal och mysig miljö
 

Havsaborre med avokado, shiso och tomater
 
 
Fläsktartlette med grape och skivling
 
Den godaste förrätten missade vi att ta en bild på, Tonfisk med wasabi, kokos och blomkål, så fantastisk god
 
 
Nobelvarmrätten fast lite lyxigare
 
Efterrätten: Äppelglass som serveras med granskott, ingefära och äpple