Brasserie Makalös

M köpte en liten bok till mig i julklapp där det var ett erbjudande att få en varmrätt på utvalda krogar runt om i Stockholm, tror den finns för Göteborg och Skåne med.
Så vi valde ut en i fredags, Brasseriet Makalös som ligger i Hotel Kungsträdgårdens lokaler. Jättefin lokal, det är innergården som de har gjort restaurang i och det var väldigt mysigt, lagom hög musik för att kunna sitta och prata när man äter. Gillar inte ställen där man får sitta och skrika till varandra.

Vi valde rökta räkor till förrätt
 

Till huvudrätt blev det en klassisk Steak Tartar, jättegod.


Det var ordentliga portioner, vi blev så mätta så det blev ingen dessert eller kaffe, fanns verkligen ingen plats. Det blev ett stop på Stockholm Brewing på Regeringsgatan. Ett litet hak där de har öppnat en pub med deras egen öl, man får ha hunden med (ägaren har alltid sin egen hund som ligger bakom disken) de serverar bara öl och cava, ALLTID fullt med folk men trevligt.
 
Sen hem och titta på nya favoritserien på Netflix, Tyrant, som är så bra, en liten mojito till det så var kvällen komplett.
 
 

Naturens krafter

Usch, igår blev det ett bryskt uppvaknande. Det plingade till i telefonen och det var messenger-ljudet. Ida messade att det var jorbävning där hon var. Jag blev klarvaken direkt och kastade mig på datorn för att chatta med henne.
De var oskadda men rädda och oroliga. Hjärtat bultade och det var tungt att sitta hjälplös tusentals mil ifrån varandra. Kvällen innan hade de kommit hem från en dagstur på Kos, där var det mest förödelse. Där Ida var hade marken skakat ordentligt och det hade varit en mindre tsunami på stranden. Inatt har de sovit ute vid poolen tillsammans med några andra från hotellet och det har varit en lugn natt, så skönt.
Men nu när jag sitter och skriver det här samtidigt som jag chattar med Ida så skickar hon att det precis kom ett efterskalv till som kändes ordentligt.
 
Jag har vaknat flera ggr inatt och velat messa men hållt mig, det är bättre de får sova ordentligt istället för att lugna en orolig mamma <3

En dag kvar, sen kommer de hem :)
 


 

En dag för mamma

Johan och jag gav mamma (pappa fick åka med på presenten han med) en lunch eller middag på Julita Wärdshus.
Igår hade Johan bokat bord och vi for dit. Vi startade hemifrån och åkte till Johan, Mia och Albin i Tallkrogen för att åka tillsammans med dem ner till Flen.
Väl framme i Flen lämnade vi Ozzy hemma hos mamma och pappa och åkte sen till Julita.
Blev en kanondag, vackert väder, fantastisk god mat och en fin omgivning.
Vi åt en gös (som jag naturligtvis glömde att ta bild på, fick lite skäll av mamma eftersom jag ALLTID glömmer att ta bild på maten när hon är med) som var jättegod. Sen efter gick vi in i parken och hälsade på Pettson och Findus, tittade på trädgården och alla byggnader och tog en fika.

Ett litet bildregn från igår

 
De här två, de har ett speciellt band tillsammans, här kastar de "macka"  <3
 

Det är ju Tommy Myllymäki som driver wärdshuset och vi hade turen att han stod i köket den här dagen. M som inte är lika blyg som jag såg till att jag fick en signerad kokbok vilket gjorde mig överlycklig <3