Jordärtskockssoppa med kryddig korv
Supergott och superlätt 😋
4 portioner
300 g jordärtskockor
300 g potatis
1 gul lök
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl grädde
salt
3 chorizo
30 g mangold
1 tsk olivolja
0.5 tsk svartpeppar
Gör så här
1 Skala jordärtskockor, potatis och lök. Skär allt i lika stora bitar och lägg i en kastrull. Häll på vatten och smula ner buljongtärningar. Låt sjuda under lock tills allt är mjukt.
2 Mixa soppan slät och häll i grädde. Smaka av med salt. Skär korven i tunna skivor och stek lätt knapriga i torr stekpanna. Servera soppan med korven och toppa med mangoldblad, några droppar olja och nymalen svartpeppar.
1 Skala jordärtskockor, potatis och lök. Skär allt i lika stora bitar och lägg i en kastrull. Häll på vatten och smula ner buljongtärningar. Låt sjuda under lock tills allt är mjukt.
2 Mixa soppan slät och häll i grädde. Smaka av med salt. Skär korven i tunna skivor och stek lätt knapriga i torr stekpanna. Servera soppan med korven och toppa med mangoldblad, några droppar olja och nymalen svartpeppar.

