Småplock

Idag känns det som jag har gått hela dagen. Långpromenad med Ozzy och Sune, köpte lite hundgodis och ett nytt halsband till Sune. Förbi Stockholm Ost & Chark och köpte lite godsaker. Hem och då ringde Idas pojkvän Carl och sa att han var i krokarna och ville komma upp på en kaffe. Jättetrevlig och vi satt och pratade lite om allt möjligt. Sune och Ozzy fick spelet och började leka med varandra vilket inte hör till vanligheterna, trötta Ozzy hade helt plötsligt hur mycket energi som helst och det blev t.o.m svårt att överrösta dem ibland.
Sen gick vi iväg till Östermalmshallen och handlade lite till kvällens middag. Hem och hämtade hundarna för en promenad igen och vi gick förbi Kungsträdgården då vi kom precis för att höra Kronprinssesan Victora prata på eventet "Håll Sverige Rent".
Sen fick bråttom, måste förbi Granit för att handla lite kaffe, det hade varit katastrof att vara utan kaffe imorgon.

Kvällens middag blev lite crustader med skagenröra, renröra och kröftröra. Bruschetta och kantarellsnittar.

Bruschetta:
 
Ingredienser:
4 skivor lavainbröd (lantbröd)
70 g crème bonjour vitlök-örter
1 buffelmozzarella (125 g)
6-7 plommontomater
1 vitlöksklyfta, fint, fint hackad
½ kruka basilika, hackad + blad att dekorera med
2 krm salt
Svartpeppar

Dekoration:
Färsk basilika

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Hacka tomaterna fint i lagom stora tärningar. Blanda samman med en fint hackad vitlök, salt, lite svartpeppar och hackad basilika. Smaka av.
Skiva brödet i lagom tjocka skivor. Behåll kanterna det är gott, rustikt och läckert.
Rosta brödskivorna lite lätt och bred på färskosten (Crème bonjour vitlök-örter). Skiva sedan mozzarellan och lägg på två skivor ost per brödskiva.
Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen ca 5 min tills osten smälter och brödet får fint rostade kanter.
Ta ut plåten och lägg på riktigt med dem hackade tomaterna. Toppa med färsk basilika, och flingsalt. Ringla över lite olivolja och dra något varv med pepparkvarnen över.
 
 

Kantarellsnittar

ca 10 snittar

1 surdegsbaguette, snett skuren i snygga snittar
50 g smör
500 g kantareller
50 g fetaost
valnötsolja el pistageolja, att ringla över
färsk timjan att dekorera med

Gör så här
1. Förväll dina kantareller
2. Slunga kantarellerna i stekpannan med smör, salt & nymalen svartpeppar.
3. Stek surdegssnittarna i smör tills krispigt gyllene.
4. Lägg surdegssnittarna på ett fat, lägg på kantareller och smula över fetaost. Ringla över lite valnötsolja och dekorera med färsk timjan eller basilika.

 
 
 
 

Kommentera här: