Asiatisk blomkålsgryta

Gjrde en sån god vegetarisk gryta häromdagen som jag har haft till lunch den här veckan. Blev lite kylskåpsrensning av det hela så jag ska försöka få ner receptet, Ta de grönsaker du gillar och blanda i.
 
1 blomkål
4 små morötter
1 gul lök
1 msk currypasta (röd)
0,5 tsk gurkmeja (mald)
2 klyftor vitlök
400 krossade tomater
250 g kokosmjölk
25o ml oatly iMat
2 dl turkisk yoghurt
225 gram bladspenat (färsk)
1 burk kikärtor
1 kruka koriander
Matolja, 2 msk
Salt & peppar
 
Skala och skiva lök. Skala och finhacka vitlök. Skala och slanta morot. Bryt blomkål i buketter. Hacka koriander spara stjälkarna och hacka dem och lägg ner dem i grytan.
Fräs lök, vitlök, curry och gurkmeja på medelvärme utan att bränna.
Tillsätt morot och blomkål och rör om.
Tillsätt tomat, kokosmjölk och yoghurt
Låt puttra på svag värme cirka 15 minuter.
Vänd ner spenat. Salta och peppra. Strö över koriander.
 
 

Kommentera här: