Italiensk fisksoppa


Det är så tråkigt att hitta på vardagsmat så nu kör vi tema så kanske det blir lättare.
Den här veckan är det sopptema och idag gjorde vi italiensk fisksoppa från Tommy Myllimäkis senaste kokbok om soppor.


Det här är snabbmat, på mindre än en kvart är den färdig och var noga med att välja passerade tomater med smak, satsa någon krona på att få smak, inget billigt tjafs.
 
4 port
 
400 g blandad fisk i 2x2 stora bitar
10 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, skivad
2 dl olivolja
2 dl torrt vitt vin
3 dl fiskfond
3 dl passerade tomater
2 dl vispgrädde
1 dl finskuren persilja
salt
 
Stek vitlök och chili i 2 dl olivolja i en kastrull på medelvärme tills det börjar dofta och vitlöken blir lätt gul.
Tillsätt fisken och krydda den med salt. Fräs i 30 sekunder och häll i vinet.
Låt koka upp. Tillsätt fond, passerade tomater, grädde och koka upp igen.

Smaka av soppan med salt och avsluta med att röra ner persiljan.
 
 
 
 

Kommentera här: