Krossad potatis
Gott tillbehör till grillat, istället för potatissalladen t.ex.
Jag gjorde med citronolja men givetvis passar det med de flesta smaksatta oljorna, och givetvis utan smak med 😄
Koka potatisen helt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av en stund. Lägg potatisarna i en ugnsfast form och tryck till dem med hjälp av baksidan av t.ex en träslev så de krossas lätt. Ringla över olja och flingsalt.
Finhacka färsk persilja och strö över tillsammans med finriven parmesan. Ställ sedan in potatisen i ugnen och gratinera tills potatisen börjar bli krispig. 225°C i cirka 25 minuter.
Jag gjorde med citronolja men givetvis passar det med de flesta smaksatta oljorna, och givetvis utan smak med 😄
ca 1 kg potatis
3 msk citronolivolja
Flingsalt
Färsk persilja
Finriven parmesan
3 msk citronolivolja
Flingsalt
Färsk persilja
Finriven parmesan
Koka potatisen helt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av en stund. Lägg potatisarna i en ugnsfast form och tryck till dem med hjälp av baksidan av t.ex en träslev så de krossas lätt. Ringla över olja och flingsalt.
Finhacka färsk persilja och strö över tillsammans med finriven parmesan. Ställ sedan in potatisen i ugnen och gratinera tills potatisen börjar bli krispig. 225°C i cirka 25 minuter.