Grönsaksspett med rostad paprikarisoni

Lite mer vegetariskt.  Rekommenderas att göra på grillen, men vi som bor i lägenhet får nöja oss med att rosta spetten i ugnen, var väldigt gott trots det.
 
4 pers:
3 dl risonipasta
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk grillad paprika (290 g)
½ gurka
1 tomat
2 zucchini
3 paprikor i olika färger
2 gula lökar
½ ask ruccola (á 70 g)
1 burk kronärtskockspesto (200 g)
rapsolja, salt, nymald svartpeppar
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 g. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Häll av risonin, skölj lätt och låt ånga av.
2. Häll av spadet från den grillade gurkan. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Fintärna tomaten. Blanda paprika, gurka, tomat och risoni. Krydda med 2 krm salt.
3. Ansa och skär zucchinin i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Trä upp grönsakerna växelvis på spett. Blanda 2 msk olja med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Pensla spetten med oljan. Grilla spetten runt om tills grönsakerna känns mjuka.
4. Lägg ruccola, pesto och 2 msk vatten i en mixerskål. Mixa slätt med en mixerstav.
5. Servera spetten med risonisallad och pesto
 
 

Kommentera här: