Smarrig kycklingpaj

Deg
3 dl vetemjöl
150 smör
2 msk kallt vatten

Fyllning
3–4 kycklingfiléer
1 tsk paprikapulver
salt, peppar
2 msk smör
140 g tärnat bacon
1 rödlök
150 g fetaost
15 halverade cocktailtomater

Äggstanning
4 ägg
3 dl grädde
2 msk konc kalvfond
3 msk finhackad basilika
11/2 dl riven lagrad ost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnering
basilika

Sätt ungen på 225  grader


1. Deg: Blanda mjöl och smör, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta samman till en degboll. Svep in degen i plast, lägg kallt i ca 10 min. Tryck eller kavla ut degen. Lägg den i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.

2. Fyllning: Putsa kycklingfiléerna och krydda dem med paprikapulver, salt och peppar runtom. Strimla filéerna. Bryn dem i smör i stekpanna. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Skala och finhacka löken. Fräs den blank och smidig utan att den tar färg. Dela fetaosten i tärningar.

3. Äggstanning: Vispa ihop ingredienserna och fördela hälften av äggstanningen i pajskalet. Lägg i fetaost, tomathalvor och kycklingröran i pajskalet.

4. Häll över resterande äggstanning, peta med en gaffel så att äggstanningen rinner ner. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 min eller tills pajen har stannat helt och fått fin färg. Garnera med basilika.
 
 
 
 

Kommentera här: