Zucchinibiffar med kallrökt lax

 
 
Ingredienser
 
1 st zucchini, ca 500 g
1,5 tsk fiberhusk
50 gram parmesan, riven
1 st ägg
1 klyfta(or) vitlök, finhackad
0,5 st gul lök(ar), finhackad
1 knippa(en) dill, finhackad
salt
smör, till stekning
svartpeppar

Till servering
1 st rödlök(ar)
1 dl crème fraiche
4 st dillkvist(ar)
400 gram kallrökt lax
 
Tillagning
1. Skölj zucchini och riv den grovt. Salta lätt och låt stå i ca 10 minuter. Krama ur vätskan ur den rivna zucchinin och blanda med de övriga ingredienserna.
2. Låt stå 10 minuter till, så att fiberhusken hinner svälla. Stek små biffar i smör på medelvärme.
3. Servera med kallrökt lax, hackad rödlök, crème fraiche och dill.
 
Zucchinibiffarna är även väldigt goda kalla.
 
 
 
 
 

Kommentera här: