Nyår

Förra året var vi på Kaknästornet och åt och tittade på fyverkerierna. Det var en upplevelse i sig och utsikten med panorama över hela Stockholm och alla fyverkerier var fantastisk. I år var vi och tog en Nyårssupé på The Flying Elk i Gamla Stan och tänkte ta en promenad genom stan hem och titta på fyverkerierna men när vi kom ut grån restaurangen så bestämde vi oss ganska snabbt att hoppa den idéen, det spöregnade så vi tog tunnelbanan hem istället.

Men maten på restaurangen var helt magiskt, så fantastiskt gott och servicen var tipptopp! 

Vi fick sitta i baren och fick ett glas champagne och där serverades de två första aptitretarna, Äppelmacaron med anklever och Gourgés fyllda med engelsk cheddar, och gourgés var så himla gott. det är som små ostpuffar, med smält ost inuti. Tyvärr var det mörkt och bilderna blev inte bra.
Efter det fick vi sätta oss vid bordet och det serverades en liten langoos med löjrom, syrad grädde, picklad lök, dill och sidfläsk, åhhh jag njöt, smakade himmelskt.

 
Efter den kom nog den rätt jag tyckte bäst om, deras "signatur"rätt, Halstrad pilgrimsmussla, Tryfferad äggröra med friterad potatis, soja & lättrökt brynt smör. Fick påminna mig att vi var på restaurang, annars hade jag slickat skålen.

 
En liten mellanrätt kom in, en liten kopp med hummersoppa.

Sen kom varmrätten in, Tournedos Rossini, gott!


Efter det var det dags för efterrätt, Eton Mess, Kompott på Angelinoplommon med valnötsmousse, pumpaglass, grönpepparmaräng, kanderade valnötter & citrontimjan.

Sen blev det kaffe och avec med lite kaffegodis.

Till hela middagen serverades ett dryckespaket med utvalda viner och en kunnig sommelier berättade om de olika vinerna, väldigt gott och servicen var verkligen fantastisk. De hade full koll på när man ätit klart och dukade undan och var väldigt serviceminded trots att restaurangen var full med folk.
 
 
 

Kommentera här: