Serranolindad fläskfilé med kantarellpasta


Ingredienser
1 kg fläskfilé
2 msk smör
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, grovmald
8 st skinka, serrano
 
Pasta
1 l kantareller
1 st vitlöksklyftor
1 tsk salt
600 g tagliatelle
300 g sockerärter
2 dl lätt crème fraiche
1 krm peppar
 
1. Sätt ugnen på 225°. Putsa fläskfilén och skär den i 8 breda bitar. Bryn bitarna runt om i smöret. Krydda med salt och peppar.
2. Linda 1 skiva serranoskinka runt varje filébit och lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen, ca 15 min.
3. Ansa kantarellerna och skär dem eventuellt i mindre bitar. Stek dem i smöret i en stekpanna. Krydda med pressad vitlök och salt.
4. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt sockerärterna koka med pastan när ca 3 min återstår av koktiden. Låt pasta och sockerärter rinna av men spara 2 dl av kokvattnet.
5. Koka upp vattnet med lätt creme fraichen. Vänd i pasta, sockerärter och kantareller. Krydda med peppar.
6. Servera fläskfilén med kantarellpastan och tomatsallad.
 
 

Kommentera här: