Fröknäcke

Jag gillar fröknäcke, kan äta det som godis. Lätt att göra själv dessutom och smaksätta med vad man tycker om.

Leilas recept är nog det godaste tycker jag, dessutom utan olja så det är praktiskt taget bara frön i
 
2 plåtar
 
200 g solrosfrön (ca3½-4 dl)
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
1/2 dl vallmofrön
Flingsalt

Sätt ugnen på 160 varmluft.
Blanda allt utom vallmofrön i en bunke.
Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper. Låt vila i 5-10 minuter.
Strö över vallmofrön och lite flingsalt.
Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter.
Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.
 
 

Kommentera här: