Ugnsbakad lax med vitvinssås, smörslungad zucchini och rå fänkål

Fantastisk god sås, och smörslungade zucchinin har vi inte gjort för sista gången
 
Ugnsbakad lax med vitvinssås, smörslungad zucchini och rå fänkål
 
4 port
 
Rå fänkål
2 fänkål
 
Vitvinsås
2 gula lökar
2 dl vitt vin
2 dl god fiskbuljong
2 dl grädde
100-150 g smör, kallt
ev. citron eller vinäger för syra
 
Ugnsbakad lax
4 bitar lax utan skinn à 150 g
salt
olivolja
 
Zucchini
400 g zucchini
100 g smör, smält
1 knippe dill
salt
 
Garnering
Dill
 
Gör så här
 
Rå fänkål
Skiva tunt och lägg i kallvatten till servering.
 
Vitvinssås
Fräs hackad lök i smör. Koka ihop med vin, fiskbuljong och grädde.
Pressa ev ned citronsaft för syra. Sila och pressa ner såsen i en ny kastrull.
Mixa skummig med mycket kallt smör innan servering.
 
Ugnsbakad lax
Gnid in laxen med salt och olivolja. Baka i ugnen på 100 grader till en innertemperatur på 45 grader.
 
Smörslungad zucchini
Skiva zucchinin i mindre bitar. Slunga mjuk i smöret. Smaka av med dill och salt.
 
 
Ozzy fick sig ett kvällsbad, inte alls nöjd :(
 
 
Igår orkade vi inte göra mat, blev ett flatbread på Niklas, lite tapas på Boquerian, först en kaffe i Mörby Centrum
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Sanna:

Såg jättegott ut! Kolla gärna in mitt senaste recept också!

Kommentera här: