Löjromspizza - Löjligt gott och löjligt enkelt

Hur gott är inte löjromspizza? Hur gott som helst. Ska baske mig ha löjrom jämt i frysen så man kan göra en, för det är himla enkelt (om man inte krånglar till det med riktig pizzadeg).

En är lagom till förrätt men var beredd på att de flesta vill ha mer än en ;)

2 silverlökar

1/2 dl vitvinsvinäger

1/2 dl vatten

1 msk socker

4 små vetetortillas

150 g Västerbottensost (riven)

200 g löjrom

2 dl smetana (eller crème fraiche)

1 knippe gräslök (finhackad)

nymalen svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.

Skala och skiva löken tunt och lägg i kallt vatten i 10 minuter.

Blanda vinäger, vatten och socker och rör till sockret löst sig.

Häll av löken och lägg den i vinägerlagen, låt ligga i minst 15 minuter.

Sprid ut ett jämt lager ost över varje tortilla och baka i ugn i ca 5 minuter, tills osten smält och pizzorna fått fin färg.

Lägg på snygga klickar med löjrom och crème fraiche på pizzorna, samt små högar med lök och löjrom

 avsluta med att strö över finhackad gräslök och svartpeppar.

Kommentera här: