Lite vardagslyx på en onsdag

Eftersom M fyllde år idag så bjöd jag ut honom på restaurang. Vi har pratat om att prova restaurang Miss Clara på Sveavägen. Jag har bara hört gott om restaurangen och den ser mysig ut när man går förbi.
 
Väl inne så var det mysig inredning, fina lampor, såg ut som fyrkantiga whiskeykaraffer utan botten och brödtallrikarna på bordet påminde om mormors blommiga porslin.
Vi valde Råbiff med tryffelkaviar, parmesan & potatischips till förrätt och det kan ju aldrig bli fel, råbiff och tryffel i samma rätt, smakade mums och försvann i ett nafs. till det ett "trevligt glas rött vin" som servitören uttryckte sig när han skulle presentera det. Måste dock påpeka att de flesta glas rödvin är mycket trevliga :)

 
Till huvudrätt valde vi pärlhöna med svartrot, ugnsbakad purjolök (fick flasbacks av mammas goda purjolök hon gjorde i ugn, hon hade även lindat bacon runt) champinjoner, någon sås med sprit i och lite picklad rödlök. Hur gott som helst, hade svårt att behärska mig ifrån att slicka tallriken. Flirtade till oss lite potatis.
 
 
Efter det var jag för mätt för att orka dessert, blev en kaffe och M tog en kula vanilglass.
 
Hit går vi gärna igen, gott och trevligt, bra personal och musiken var lagomt hög så man kunde prata med varandra.

 
 
 

Kommentera här: