ibland

Ibland träffar man bara rätt.

Det här receptet var så himla gott!! Vi gjorde lite olika asiatiska recept ikväll, edamerbönor med soya, salt och chiliflakes, jättegott men inget konstigt.
Salmalax, med soyadressing och wasavbikräm, sisådär, smakade bara starkt men det asiatiska råbiffen!!
W O W!!!
Gott som attans och äter det mer än gärna om igen :)

Recept:

Ingredienser:
ca 150 g innanlår av nöt (mald) Be köttdisken mala det åt dig om du inte har en köttkvarn.
3 msk gari (sushi-ingefära)
ca 10 st shiitakesvampar
1 st vitlöksklyfta
färsk koriander
2 msk chilimayo
2 msk friterad lök (köp rostad lök om du inte orkar fritera)
1 dl soja
1 tsk ingefära
2 tsk pressad lime
Sesamfrön
Ev. 3 msk tapioka
Salt & svartpeppar

Gör såhär:
Stek svampen i smör tillsammans med vitlök och salt.
Koka tapiokan tills den är genomskinlig och skölj den med kallt vatten.
Häll på sojan, pressad lime och riven ingefära. (har du inte tapioka så räcker det med att du blandar soja med ingefära och lime).
Blanda färsen med salt och svartpeppar, smaka av.
Lägg upp färsen i fyra olika ”klumpar” på ett fat.
Sprid ut svamp, gari och mayo.
Strö på rostad/friterad lök och sesamfrön på färsen.
Lägg på tapiokan/sojan och toppa med färsk koriander!

Vi hoppade tapiokan, orkade inte ens leta efter det
 
hittade inte chilimajonnäs heller men de rekommenderade kimchiaoili på NKs köttdisk och vilken smak!!! ojoj den var god, och det blev så gott alltihopa, väl värt att göra, smakade såååå gott!!
 
 
Egentligen vet jag inte vad det är med råbiff, men det är så gott!
 
 

Kommentera här: