Heta räkor

1 kg tigerräkor eller vanliga räkor, råa med skal (välj godkända, MSC-, ASC- och KRAV-märkta)
10 st vitlöksklyftor
4 st röda chilifrukter
0,5 dl olivolja
1 dl vitt vin
1 knippe bladpersilja
Gör så här
Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin och fräs allt sakta på svag värme i oljan i en stor, tjockbottnad gryta. Rör under tiden, cirka 2 minuter, tills vitlöken och chilin är blanka och mjuka.
Öka värmen, häll i räkorna och rör om medan de steker ytterligare 2 minuter, tills de blivit vackert rosa. Häll över vinet och låt allt koka upp någon minut. Smaka av med lite salt om det behövs.
Lägg upp i en skål och strö rikligt med hackad bladpersilja över.
 
Servera med ris om de inte ska vara en tapas-rätt
 
 

Kommentera här: