En weekend i Göteborg

I fredags klev vi på SJ:s snabbtåg som hade slutstation Göteborg. En kort uppehåll i Katrinehåll där mina föräldrar klev på och tiden för ankomst var 14.25.

En liten promenad till Avenyn och sen incheckning på Hotell Bellora. Hotellet var mysigt, lite som en italiensk veranda (iaf vad jag inbillar mig). Lite stökigt med restaurangen direkt när man kommer in och det var ganska hög volym på kvällarna. Nu jämför jag ju med favoriten i Göteborg, Pigalle så jag är inte helt objektiv.
Rumen var fina, inrett i svart och väldigt fräscha. Fanns allt vad man kunde önska men varför är ALLA hotells hårtorkar urusla? Stort minus tycker jag, skaffa bättre hårtorkar! Väldigt varmt på rummet dock, jag tycker det är svårt att sova när det är så varmt.


 
 
Golvet i toaletten var så fint, rutmönster i marmor, så vackert!
 
En snabb kaffe i baren innan vi gav oss ut på stan och gick runt. Vi var lite kulturella en stund och gick och tittade på Hasselbladsutställningen (kan erkänna att den sa mig ingenting, mitt förhållande till Hasselblad är obefintligt men jag tror att M och pappa uppskattade det) och någon udda utställning med bilder där de hade placerat snäckor på de mest udda ställena (ibland är det svårt att förstå sig på konst).


Sen gick vi och åt skaldjursbuffé på Fiskekrogen, så gott och blev så mätt!
 
 
Efter det gick vi och tog ett glas rött och öl med lite snacks på en bar, bordsgrannarna hade en sån söt liten amstaffvalp brevid oss, bara 11 månader.
 
 
 
Mätta och trötta vandrade vi hem till hotellet och gick och la oss.

Dagen efter strosade vi runt lite i affärer och tittade. Vi gick en sväng i växthuset där de hade en utställning med kamelior.
 
 
Senare på eftermiddagen hade vi bord på Toso. Jag har så länge velat gå dit och äta och det har varit fullbokat varje gång. Nu fick jag en tid kl 17 (!) trots att jag bokade redan i slutet av december, helt galet.
Middagen var fantastisk, vilka smaker och vilka rätter. Kvalade lätt upp på topp tre när det gäller matupplevelser. Så värt väntan.

Lite saké i ett glas först, de hade glaset i en liten box för tydligen så serverade man sakén så det rann över, ett asiatiskt sätt att visa överflöd på, att man inte snålade.
 
 
 
Det började med en tallrik med Edamebönor, lite flingsalt, chili och soya på.
 
 
Efter det kom en tallrik med Slätvar Sashimi med färsk wasabi, äpple, avokado, sesam
 
 
Sen kom det Crispy Rice: kolja, rökt soja, chipotlecrème (favoriten av alla rätterna)
 
 
Efter det kom en tallrik med Råbiff: picklad shitake, wasabicrème
 
 
Hummer och räkpotstickers: krämig hummerbuljong, ostronskivling
 
 
Chrispy Shrimps med chilicrème
 
 
Korean Pancake: anklår, hoisin, picklad koriandergurka, purjosallad
 
 
Kalvbräss Nuggets: sweet ´n sour
 
 
och finalen: Friterad bläckfisk avokado, stjärnfrukt, chili, koriander
 
 


Fantastiskt gott och vi går mer än gärna dit igen. T.o.m med mamma imponerade som åt koriander vilket hon inte tycker om. Hon blev hårt beprövad den här helgen, innan man får gå loss på skaldjursbordet på Fiskekrogen så får man en soppa först, det har varit hummersoppa tidigare när vi har varit där så jag fick en lätt chock när de sa att vi skulle få en blåmusselsoppa, mamma som avskyr musslor, hahaha. Men hon åt och tyckte det var jättegott.
 
En liten charkbricka lite senare och rödvin hann vi trycka i oss innan det blev sängen.
 
 


En väldigt lyckad helg och det var trevligt att spendera den med mamma och pappa (och självklart M med :)) trots att Göteborg visade sig från sin sämsta sida när det gällde vädret, regn, kallt, lite blåsigt och dis.

 
 

Kommentera här: