Saffranssill

Krämig saffranssill

1 förp 5-min sill
1 lite röd paprika
½ röd chili
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 krm saffran
1 dl lättcremefraiche 
½ dl majonnäs
1 krm salt
2 msk hackad gräslök
 
1. Kärna ur och finhacka paprika och chili. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Fräs paprika, chili och löki smöret under omrörning ca 3 min. Tillsätt saffranet och fräs ytterligare ca 1 min, låt kallna.
3. Blanda fräset med creme fraiche, majonnäs och salt.
4. Låt sillen rinna av och torka den med hushållspapper. Skär sillen i bitar. Vänd ner den och gräslöken i såsen. Låt sillen stå i kylen ca 2 tim före servering.
 
 
 
 

Kommentera här: