Förrätt

I fredags så bestämde M helt och hållet vad vi skulle äta. Förrätten var jättegod så vi beslöt att göra en repris av den på lördagen när vi fick besök av Lotta och hennes Thomas.
 
Enkelt, gott och lite oväntade smaker. Gör att förbereda dessutom vilket alltid är ett stort plus.
 
Carpaccio Di Bresaola-Frutta
 
4 port
 
Parmesancreme
 
1 dl creme fraiche
1 dl philadelphiaost
60 g riven parmesanost
1 tsk rivet citronskal
salt, svartpeppar
 
Friterad Kapris
 
½ l rapsolja
1 dl kapris (använd de stora, de blir så fina när man friterad dem)
 
Carpaccio de Bresola
 
12 tunna skivor bresola
1 galiamelon
4-6 jordgubbar
basilikablad
olivolja
½ citron
 
Mixa ingredienserna till parmesancremen ill en slät creme i  en skål. smaksätt med salt och peppar. Lägg cremen i en soritspåse och lägg i kylen tills den ska serveras.
 
Hetta upp oljan till 170 grader i en kastrull. Fritera kaprisen riktigt krispig. Låt rinna av på hushållspapper.
 
Uppläggning:
 
Fördela bresolaskivorna på tallrikar. Spritsa parmesancreme och lägg lite fint tärnad melon och tunt skrivade jordgubbar. spritsa ytterligare parmesancreme, smula över friterad kapris och garnera med några basilikablad. Ringla över lite olivolja och pressa över lite citron.

 
 
Varmrätten blev Thaisallad, starkt men jättegott.
 
 
 
 
Livet är kort, var rädda om varandra <3
 
 
 

Kommentera här: