Plommonchutney

Det här är gott, riktigt gott. Vi äter den till hamburgare och rekommenderas varmt, istället för ketchup, blir lite vuxnare smak.

10 gula eller röda plommon
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyftor
½ röd chili (gärna med kärnorna kvar, blir lite sting)
1 msk smör
1½ dl råsocker
½ dl vatten
1 dl rödvin
1 stjärnanis
champagnevinäger
 
Dela och kärna ur plommonen. Skär dem i klyftor. Skala och skiva schalottenlöken, vitlöksklyftan och chilin. Fräs alltsammans i smör. Slå på sockret och glacera löken. Slå på vinet och vattnet. Lägg i plommonen och stjärnanisen och låt koka i ca 30 minuter utan lock. Smaka av med champagnevinäger.

Bygg ihop din hamburgare med bröd, sallad, chutney, tomat, hamburgare, rödlök och tryffelmajonnäs (majonnäs med tryffelolja, sååååå gott), det är verkligen jättegott och en lite annan twist på burgaren.

 

Kommentera här: