Tortilla med kyckling, äpple, lök, chili och koriander
Snabbt och gott!
4 portioner
4 portioner
500 g kycklinglårfilé
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 svenska röda äpplen
olja till stekning
1 dl sweet chili
2 msk finhackad koriander
salt
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 svenska röda äpplen
olja till stekning
1 dl sweet chili
2 msk finhackad koriander
salt
Till servering:
8 tortillabröd
200 g romansallad
4 tärnade tomater
80 g riven ost
1 dl gräddfil
1 lime
Så här gör du (20 minuter)
Strimla kycklingen. Skala och klyfta rödlöken. Finhacka vitlöken och skär äpplena i små tärningar.
Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Fräs kycklingen i olja 2–3 minuter och tillsätt sedan lök, vitlök och äpplen.
Strimla kycklingen. Skala och klyfta rödlöken. Finhacka vitlöken och skär äpplena i små tärningar.
Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Fräs kycklingen i olja 2–3 minuter och tillsätt sedan lök, vitlök och äpplen.
Fortsätt att fräsa runt alltsammans i pannan i ett par minuter och tillsätt sedan sweet chilisåsen och koriander. Smaka av med salt.
Fyll tortillabröden med kycklingfräset, plockade salladsblad, tomater, riven ost och gräddfil. Servera med en limeklyfta vid sidan av.
Fyll tortillabröden med kycklingfräset, plockade salladsblad, tomater, riven ost och gräddfil. Servera med en limeklyfta vid sidan av.