Kvällens middag

Hittade ett recept ur Elle Mat & Vin med kyckling och dragon, älskar den kombon. Det var väldigt lätt att göra och väldigt gott, såg t.o.m M hälla i sig det sista av såsen :)
 
Krämig kycklinggryta med sparris och dragon.
 
4 personer
Tid: 30 minuter
 
Du behöver:
500 g färskpotatis (valfritt)
4 kycklingbröst
salt och peppar
1 msk rapsolja
1 gul lök (hackad)
2 vitlöksklyftor (pressade)
3 1/2 dl kycklingbuljong
1 liten bunt färsk dragon
175 g grön sparris
3 msk crème fraiche light
 
Gör så här:
Koka potatisarna mjuka, häll av vattnet och håll dem varma.
Krydda kycklingbrösten med salt och peppar och stek dem i oljan i en stekpanna tillsammans med lök och
tills allt har fått färg och löken mjuknat i cirka 5 minuter, vänd löken och kycklingen hela tiden.
Häll över buljongen och 2 dragonkvistar och koka upp.
Låt puttra i 5 minuter, vänd kycklingen och tillsätt sparrisen och låt koka vidare i 3 minuter till.
Hacka resterande dragon. Fiska upp dragonkvistarna och kontrollera att kycklingen är genomstekt,
låt annars koka vidare tills den är klar. Rör ner crème fraiche och dragon och låt allt bli varmt.
Smaka av med salt och peppar. Servera med potatis eller en grönsallad.
 
 

Kommentera här: