Koreanska köttbullar
Idag testade vi på att göra Koreanska köttbullar till middag. Det smakade helt ok men trodde det skulle vara lite mer sting i smaken, de vara ganska "lama" men helt ok. Gjorde en sesammarinerad böngroddssallad till och serverade med ris.
700 g blandfärs
1 ägg
0,5 dl vatten
0,5 dl ströbröd
2 klyftor vitlök, finrivna
0,5 liten lök, riven
1 msk japansk ljus soja
1 msk fisksås
0,5 msk rörsocker
nymald svartpeppar
rapsolja, att steka i
Vispa upp ägg med vatten. Tillsätt ströbröd och låt stå och svälla medan du förbereder de andra ingredienserna.
Blanda i soja, fisksås, rörsocker, vitlök och lök och riv över några varv med svartpepparkvarnen.
Lägg i blandfärsen och blanda väl, gärna med händerna.
Rulla köttbullar till önskad storlek och stek i rapsolja på medelvärme till köttbullarna har fått fin färg runtom och är genomstekta.
Mumsigt :D