Koreanska köttbullar

Idag testade vi på att göra Koreanska köttbullar till middag. Det smakade helt ok men trodde det skulle vara lite mer sting i smaken, de vara ganska "lama" men helt ok. Gjorde en sesammarinerad böngroddssallad till och serverade med ris.
 
700  g blandfärs
 ägg
0,5  dl vatten
0,5  dl ströbröd
2 klyftor vitlök, finrivna
0,5   liten lök, riven
1  msk japansk ljus soja
1  msk fisksås
0,5  msk rörsocker
nymald svartpeppar
rapsolja, att steka i
 
Vispa upp ägg med vatten. Tillsätt ströbröd och låt stå och svälla medan du förbereder de andra ingredienserna.

Blanda i soja, fisksås, rörsocker, vitlök och lök och riv över några varv med  svartpepparkvarnen.

Lägg i blandfärsen och blanda väl, gärna med händerna.

Rulla köttbullar till önskad storlek och stek i rapsolja på medelvärme till köttbullarna har fått fin färg runtom och är genomstekta.

 
 

Kommentarer:

1 ɑ n n i k ɑ:

Mumsigt :D

Kommentera här: