Ägg Benedict

M fick ett plötsligt sug efter Ägg Benedict när han låg i badet och ville väldigt gärna prova på det. Pocherat ägg? Det har jag aldrig testat, men vi kör, svarade jag.
Så fram med recept och alla ingredienser.
 

Hollandaise

100 g smör 2 ägg gulor 1 msk vitt vin 1 msk citronsaft Salt Nymalen peppar

Smält smöret i en kastrull. Blanda äggulor och vin i en bunke. Koka upp  vatten i en kastrull och låt sjuda på svag värme. Ställ bunken med  äggulor och vin över det sjudande vattnet och vispa tills äggblandningen  tjocknar, tillsätt smöret lite i taget under vispning. Tag såsen från  värmen och smaka upp med citronsaft, salt och peppar.
 

Pocherade ägg

1 ½ l vatten 2 msk ättika 4 svenska ägg

Koka upp vatten och ättiksprit. Låt vattnet sjuda. Knäck ett ägg i taget  i en kopp. Låt ägget glida ner i vattnet och låt det sjuda någon minut  tills vitan är fast runt om men äggulan fortfarande lös. Ta upp ägget  med hålslev och lägg det på hushållspapper för att torka.

 

Tillbehör

Mixad sallad, rökt skinka, vattenkrasse 4 skivor från en baguette

Lägg upp brödet på en tallrik och lägg på sallad, skinka och det  pocherade ägget. Häll över hollandaise-såsen. Dekorera med vattenkrasse.

 

Blev riktigt gott med en kopp Söderte till och pocherat ägg är inte så svårt att göra. Däremot skar sig hollandaisesåsen, men den gick att rädda med att man tog en ny skål och vispade en ny äggula och hällde i den skurna såsen under omrörning.
 
 

Kommentera här: