Vegetarisk varmrätt, rostad blomkål med lökkräm och potatiskroketter

Du behöver (2 pers)

LÖKKRÄM
5 schalottenlökar
1/4 dl grädde
1/4 dl mjölk
En skvätt citron
Timjan
Salt & peppar

BAKAD BLOMKÅL
En halv blomkål
25 g smör
En näve mandlar/mandelspån
En liten bit comté
Krasse

POTATISKROKETT
3 potatisar, kokta
10 g smör
1 ägg
0,5 dl mjöl
1-2 dl panko
Olja att fritera i

Gör såhär: Skala löken till lökkräm, dela i fyra.
Lägg på plåt med olivolja och timjan. Kör i ugn på 160 grader i ca 1,5 timme.
Ska bli gyllene & mjukt! Förbered under tiden kroketter.

Mosa (kokt) potatis, bryn smör och blanda ner. Salta & peppra.
Rulla till bollar och doppa i mjöl - uppvispat ägg - panko (ev ägg + panko igen för extraaaa krisp)

När löken är klar i ugn så mixa hyfsat slätt.
I med grädde, mjölk och citron. Mixa slätt. Smaka av!

Dela blomkålen i två och kör i ugn, 200 grader ca 30 min.
Rosta mandlar i torr panna så länge.
Fritera kroketterna när blomkålen är klar,bryn smör i kastrull.
Lägg upp genom att lägga en klick lökkräm i botten, på med blomkål, brynt smör, kroketter, på med rostad mandel, hyvlad comté & krasse.
Pressa lite citron över.

Snott av Gottigheter på Instagram, sjukt bra konto att följa!

PS, vi la till en bit oxfilé, det var ju ändå nyårsafton 🙈 DS

 
 

 


Kommentera här: